Фармакомпанията Moderna обяви, че нейната комбинирана ваксина за защита срещу

...
Фармакомпанията Moderna обяви, че нейната комбинирана ваксина за защита срещу
Коментари Харесай

Moderna очаква комбинираната й иРНК ваксина срещу COVID и грип да излезе на пазара за сезон 2025 г.

Фармакомпанията Moderna разгласи, че нейната комбинирана ваксина за отбрана против Коронавирус и грип генерира по-силен имунен отговор при възрастни от групата 50+ спрямо настрана прилаганите ваксини против двете инфекции, съгласно резултатите от клинично изпитване в късен стадий.

В изследването комбинираната ваксина, основана въз основата на иРНК технология, генерира повече антитела от предлаганите сега на пазара обичайни противогрипни ваксини и имунизацията Spikevax mRNA Коронавирус, показаха от компанията.

Експертите са безапелационни, че имунизацията, която към този момент носи наименованието mRNA-1083, провокира по-висок имунен отговор против два варианта А и един вариант B на грипния вирус при възрастни хора спрямо необятно употребяваните противогрипни ваксини от GSK и Sanofi.

През март Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) предложи на производителите на медикаменти да се насочат към трите варианта A/H1N1, A/H3N2 и B/Victoria, когато създават своите ваксини против сезонен грип за 2024 година

Президентът на Moderna Стивън Ходж съобщи, че компанията се надява да пусне на пазара комбинираната ваксина за есенния сезон на респираторните болести през 2025 година, в най-лошия случай – през 2026 година

От Moderna също по този начин са на мнение, че съгласно данните от последното изследване комбинацията е потвърдено безвредна и добре търпима и че неподходящите странични резултати са сходни на тези на другите ваксини, употребявани в изпитването. Най-честите нежелани реакции са болежка на мястото на инжектиране, отмалялост, мускулни болки и главоболие.

Moderna заяви още, че чака да разгласява цялостните резултати от изследването в близко време и да ги изнесе на здравна конференция.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР