Фандъкова заяви, че палатките са незаконни пред монумента, тъй като

...
Фандъкова заяви, че палатките са незаконни пред монумента, тъй като
Коментари Харесай

Фандъкова: Палатките пред Паметника на съветската армия са незаконни и предизборен PR

Фандъкова съобщи, че палатките са противозаконни пред монумента, защото Столична община е съгласувала митинга там без да позволява тяхното слагане.

" Призовавам водачите на политическите обединения, които стачкуват пред паметника, да съблюдават условията на Закона за събранията, митингите и манифестациите. Те чудесно знаят, че след 22:00 часа не са позволени митингите, само и единствено от позиция на сигурността на хората. Всъщност, уредниците, водачите на политическите партии, които стоят пред паметника, носят отговорност за живота и здравето на хората, които водят, с цел да стоят цяла нощ. Това, което мен ме тормози, в действителност, е да не пострадат в тези политически борби, да не пострадат хора ", добави кметът на София.

" За страдание, някои политици употребяват преместването на Паметника на руската войска за пиар резултат по отношение на локалните избори. Всъщност, уредниците, водачите на политическите партии, които стоят пред паметниците, носят отговорност за живота и здравето на хората, които водят да стоят по цяла нощ " , сподели кметът.

Тя добави, че се тормози в тези " политически борби " да не пострадат хора. Затова и полицията има наличие, разговаряхме с шефа на Столичната дирекция на вътрешните работи да не се допусне такава обстановка, добави тя.

Фандъкова напомни, че решението на Столичната община е доста ясно - преди няколко месеца Столичният общински съвет (СОС) взе решение за пренасяне на Паметника на Съветската войска, който е държавна благосъстоятелност. Аз изпратих това решение на тогавашния регионален шеф. Вече има дейности по осъществяване на това решение, сподели Фандъкова.

Тя напомни, че с изключение на решението за преместването на паметника, в решението на СОС се слага задачата за провеждането на архитектурен конкурс за Княжеската градина. Вчера подписах отчета на основния проектант, с който започва подготвянето на заданието за архитектурния конкурс и проекта за Княжеската градина , добави кметът.

Целта е да се съберат оферти по какъв начин да бъде завършено пространството на мястото на паметника на Съветската войска след неговото пренасяне.

 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР