Фандъкова бе категорична, че монументът трябва да бъде преместен. Решението

...
Фандъкова бе категорична, че монументът трябва да бъде преместен. Решението
Коментари Харесай

Фандъкова: Три-четири палатки няма да спрат преместването на Паметника на Съветската армия

Фандъкова бе безапелационна, че монументът би трябвало да бъде изместен. Решението на Столичния общински съвет бе взето преди няколко месеца и още тогава го е изпратила на регионалния шеф.

" Паметникът е държавна благосъстоятелност, това след дълги години офанзиви беше признато, тъй като има документи за това. Областният шеф и министър председателят към този момент показаха своята позиция, че ще изпълнят това решение ", сподели Фандъкова.

По мотив палатковия лагер пред паметника, в символ на митинг против преместването му, тя уточни, че няма позволение и координиране за слагане на палатки. Сезирала съм полицията, три - четири палатки надали могат да попречат на преместването, означи столичният кмет.

Палатките бяха разпънати от представители на " Левицата ", които започнаха да дежурят по график край монумента, с цел да попречат на премахването му. Към тях се причислиха от " Възраждане ", както и от други леви обединения.

Вчера кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков изиска документално от общинската дирекция " Сигурност " към Столична община да отстрани четирите палатки, които водачът на " Левицата " Мая Манолова разположи преди дни със заканата да попречи на демонтирането на Паметника на Съветската войска (ПСА). От администрацията на " Средец " за следващ път желаеха от регионалния шеф на София да постави огради към паметника поради това, че той е рисков за минаващите.  В отговор регионалният шеф на София Вяра Тодева  съ разпореди незабавно изработването на План за сигурност и здраве по отношение на монумента.

ГЕРБ преглеждат сред три и пет имена за кмет на София

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че ГЕРБ към момента няма одобрен претендент за кмет на София, само че се преглеждат сред три и пет имена.

" Минаха номинационните събрания на ГЕРБ, следва да разгледаме номинациите, имаме задоволително огромен избор. Предполагам, че при започване на септември ще вземем решението за претендента на ГЕРБ, имаме номинирани за районни кметове, приготвяме листа за общински съветници ", посочи Фандъкова.

Според нея няма значение какви са претендентите по специалност, тъй като най-важното е те да са осведомени с проблемите на столицата.

" Работата е доста, развиването и смяната на София не трябва да стопират. Това не става с фантазии и празни обещания. Свързано е с доста работа, познаване на проблемите и с подготвеност ", акцентира тя.

Дават старт на още 7 км на разширението на метрото

Фандъкова заяви и какво следва във връзка с строителството на столичното метро. В момента се строят три километра към квартал " Левски ". Очаквам да стартираме и шест км през " Слатина " към " Цариградско шосе " и още един километър в " Обеля ", има и още десетина километра планувани, означи кметът на София.

За 15 години изградихме 80% от съществуващото метро. Това са големи планове и са доста сложни, моята задача е да осигуря финансирането и координацията, уточни тя. Метрото към този момент е 52 км с три метролинии, напомни Йорданка Фандъкова.

Около 30% от жълтите павета са пренаредени, означи тя във връзка пренареждането им в центъра на София. Това е признакът на София, не сме платили нито един лев от 206 000, каквато е цената, сподели столичният кмет и акцентира, че в случай че компанията не се оправи, няма и да бъде заплатен. Наложих глоба от 100 000 лв. за увреждане на жълто паве, напомни тя. Разпоредила съм непрекъснат, извънредно непоколебим надзор, сподели Йорданка Фандъкова.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР