Фамозният рейтинг, с който стартира новият сезон на Биг Брадър“,

...
Фамозният рейтинг, с който стартира новият сезон на Биг Брадър“,
Коментари Харесай

„Биг Брадър“ остана без някои от най-големите си рекламодатели

Фамозният рейтинг, с който започва новият сезон на „ Биг Брадър “, достигащ съвсем 50%, стартира да се срутва фрапантно още на идващия ден. Макар след събитията в Къщата, последните епизоди на риалитито още веднъж да се трансфораха в най-гледаните в часовия пояс, така наречен шер (броят на всички фенове пред екрана), към този момент доближава едвам 32%.

 

Притеснителен обаче е освен фрапантният спад на феновете пред екрана, а и вулгарният език и простащината, сипещи се на вълни от екрана, които на процедура отблъскват рекламодателите.

Една от рекламните компании, осигурила хавлиените произведения за участниците в риалитито, към този момент се отхвърли от рекламния си контракт за продуктово позициониране. Именно поради въпросния рекламодател, още при започване на шоуто, съквартирантите бяха лишени от багажа си и бяха принудени да носят халатите на въпросната компания.

 

Само ден след старта на предаването обаче, рекламодателят се отметна и всички получиха назад багажа си, който сякаш бе взривен пред очите им.

Ето какво споделят към този момент някогашните спонсори на риалитито в свое публично известие: „ С огромно страдание ви осведомяваме, че сме разочаровани от наличието и подбора на участниците в „ Биг Брадър 2024 “. За нас е значимо марката ни да бъде асоциирана с етикета, морала и културните полезности, а това, което видяхме на екран не подхожда на тези правила, които не сме в положение да пренебрегнем поради рекламни цели. Участниците и средата, показани в шоуто, надалеч не отразяват идеалите, които ние като бранд пазиме “.

 

Няколко дни по-късно и други водещи рекламодатели са поискали от Нова тв да отдръпват клиповете си и те да не бъдат предавани в предаването, макар големия рейтинг, който има. Запознати издават, че към този миг се касае за 7 от най-големите рекламодатели на медията – верига хипермаркети, фармацевтична компания, банка и други От медийните среди напомнят, че сходен проблем имаше и конкурентната им Би Ти Ви, когато няколко огромни компании изтеглиха бюджетите си от първия сезон на „ Ергенът “.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР