Фалстарт на делото за фиктивни погребения срещу Георги Енев. Оказа

...
Фалстарт на делото за фиктивни погребения срещу Георги Енев. Оказа
Коментари Харесай

Фалстарт на делото за фиктивни погребения

Фалстарт на делото за фиктивни погребения против Георги Енев. Оказа се, че трима родственици на покойници, за които се твърди, че е Енев е трябвало да провежда погребения, са нередовно призовани. Порада обстоятелството, че те имат права като цивилен ищци, процесът към момента остава на стартова позиция. От общо 20 потърпевши в съда през днешния ден е явиха единствено девет.
 фотография: SafeNews
На 10 октомври съдът още веднъж ще прави опит за старт на делото. Георги Енев сподели, че не се усеща отговорен.

Той е упрекнат, че е измамил 19 души, че в случай че му дадат пари ще провежда кремация за техните умряли близки. Той е прибрал 28 230 лв. от опечалените.

Част от умрелите били заравяни в нерегламентирано гробище в село Клисура, а за другата част няма данни да са били кремирани в крематориумите в България, показват от прокуратурата. Енев направил тези закононарушения в интервала от 8 януари 2020 година до 13 май предходната година

До задържането на Енев се стигна, откакто в средата в гробището на с. Клисура до Банкя започнаха да се демонстрират остатъци на хора от земята, отвън гробовете. Граждани алармираха и стартира проучване на региона. Доказано са открити останките на седем души, има подозрения те да са повече.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР