Фалшиво видео, на което Камен Донев рекламира продукт срещу ставни

...
Фалшиво видео, на което Камен Донев рекламира продукт срещу ставни
Коментари Харесай

Грозна измама с Камен Донев

Фалшиво видео, на което Камен Донев популяризира артикул против ставни болки, се популяризира из мрежата. Смята се, че клипът е манипулиран благодарение на изкуствен интелект. Кадрите са взети от негово присъединяване в Нова телевизия във връзка честването на 3 март, само че върху тях е насложен различен тон, друг от оригинала. Манипулираното видео се популяризира като спонсорирана реклама във фейсбук и насочва към страница, която съдържа изфабрикувана информация и е в действителност реклама на артикул против ставни болки. Оказва се, че Камен не е единствената жертва на мошениците.

Лицето на Михаил Билалов също е употребявано за реклама на лекарството. Кадрите са били взети от негово присъединяване в предаването ”120 минути ”, само че върху тях е насложен тон, който прилича гласа на артиста, а изображението е променено по този начин, че придвижванията на устата да се доближават до изфабрикуваното обръщение. Забелязва се, че на моменти придвижванията на устните не съответстват със звука, а някои думи са изречени в женски жанр, с неверно акцентиране или с несъответствуваща I интонация. Рекламата за заболели стави с присъединяване на родни знаменигости се върти от началото на април тази година. Тя съставлява манипулирани фрагменти от телевизионни и онлайн участия на известни български персони, в които речта и елементи от изображението са изфабрикувани.

Клик върху линка и мошениците ви препращат към страницата, която имитира публикация на българска онлайн медия. Тя съдържа изцяло лъжовна информация и е платформа за онлайн продажби на артикул против болки в ставите, който не се продава в аптечната мрежа. От сходна машинация пропищя и синоптичката Никол Станкулова. Moшениците употребявали неини фотоси и видеа, с цел да продават артикули за намаляване. Щом схваща за измамата, Никол се свързва с ГДБОП.

’’ Моля ви, не се доверявайте на тези подправени реклами. През последните две седмици получих над 200 запитвания за този артикул - желая да кажа, че не вземам участие в тази акция и не употребявам тези артикули, прикани синоптичката.

Освен че се спекулира с името й, Никол има и други терзания, свързани с качеството на продаваните артикули. Последователите й, които са се опарили от кофти хапчетата, разкрили, че има случаи и на натравяне.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР