Фалшива новина за постъпване в казарма се завъртя във Фейсбук.

...
Фалшива новина за постъпване в казарма се завъртя във Фейсбук.
Коментари Харесай

Новина за връщане на задължителната казарма смрази Фейсбук

Фалшива вест за постъпване в казарма се завъртя във Facebook. Младежи и обезпокоени родители не стопират да питат вярна ли е тази информация.

В нея е посочено, че " наборите от 93 до 99 в това число, би трябвало да постъпят на наложителна наборна военна работа през септември тази година. От военното министерство оповестиха, че досега са изпратени над 25 000 призовки, като до началото на месец април би трябвало да бъдат извикани още 30 000 младежи, които да отбият най-малко 6 месеца наложителна казарма ".

От пресцентъра на Министерство на защитата прецизираха, че наложителната военна работа в България е отпаднала от 1 януари 2008 година Решение за това е взето от 40-тото Народно заседание, съгласно което след приемането на България за член на НАТО наборната военна работа е отпаднала. До ден сегашен няма законови промени в тази тенденция.

В началото на тази годината държавното управление изрази подготвеност да вкара опция за доброволна работа, с упованието, че ще може да реши все по-сериозните кадрови проблеми на армията. Тази концепция бе стартирана по-рано от министъра на защитата Красимир Каракачанов като част от предизборните му обещания.

Според него, в учебните заведения може да стартира пробно военното образование в градовете, където има военни учебни заведения или огромни гарнизони. Тези, които завършат казармен курс от 6 до 9 месеца според от специалността, ще бъдат не кадрови военнослужещи, а доброволни.

След това миналите доброволната работа ще влизат в запаса.

Източник: Марица
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР