Фалшива новина ли е фактът, че лично премиерът Бойко Борисов

...
Фалшива новина ли е фактът, че лично премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Деница Златева: Оставката на проф. Петров е израз на управленската немощ на ГЕРБ


Фалшива вест ли е фактът, че персонално министър председателят Бойко Борисов се обади на Корнелия Нинова, с цел да ме предложения да вземам участие в държавното управление. Това попита Деница Златева на постоянния брифинг на Българска социалистическа партия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Фалшива вест ли е фактът, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да оглави Народното събрания, продължи с питанията си Златева и заключи, че: “БСП не е партията, която създава подправените вести “, както я упрекват от ГЕРБ.

Деница Златева продължи с въпросите. Този път те бяха свързани с оставката на министъра на опазването на здравето проф. Николай Петров.

„ Ако министър председателят Бойко Борисов е знаел обстоятелствата, изнесени от една от националните малките екрани, за какво е назначил проф. Николай Петров за здравен министър? “, сподели тя. Златева счита, че оставката на здравния министър приказва за управническата отпадналост на ГЕРБ в опазването на здравето. От Българска социалистическа партия също по този начин попитаха Борисов дали зад оставката на здравния министър не се крие отбраната на някакви лобистки ползи: "Ако проф. Петров е станал жертва на лобита в опазването на здравето, примейки неговата оставка, Борисов заема ли страната на тези лобита?".

„ Имаме анулирана промяна. Това е бранш, в който имаме недофинансирана активност, имаме изправени пред банкрут лечебни заведения и така нататък Дали тази поредна оставка не е израз на управническата отпадналост на ГЕРБ? “, съобщи тя.

Деница Златева се спря и на външнополитическите дейности на кабинета Борисов.

„ За нас е извънредно значимо България да има дейна външнополитическа позиция, която да дава съответни резултати. Българска социалистическа партия има такава позиция във връзка с страните от Западните Балкани “, сподели тя.

Българска социалистическа партия ще започва диалог с парламентарно показаните и извънпарламентарните политически сили за вота на съмнение. „ Смятаме, че корупцията е подобаващата тематика за вота на съмнение. Няма да сменяме тематиката “, уточни Златева, разяснявайки дали ще бъде изменена тематиката за вота на съмнение след оставката на проф. Николай Петров. Точната дата, по кое време ще бъде импортиран той, ще стане ясна след диалозите с останалите политически сили. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР