Фалшив швейцарски експерт на име Уилсън Едуардс е бил създаден

...
Фалшив швейцарски експерт на име Уилсън Едуардс е бил създаден
Коментари Харесай

Разследване: Китай създали несъществуващ експерт във фейсбук, който да разпространява лъжи за COVID-19

Фалшив швейцарски специалист на име Уилсън Едуардс е бил основан от консуматори в Китай с една единствена цел - да убеждава света, че Съединените щати се пробват да обвинят Китай за пандемията от COVID-19, сочи следствие на обществената мрежа " Facebook ".

An influence operation with ties to China used over 600 and accounts to spread disinformation on COVID-19, according to an adversarial threat report released by on Wednesday.

Уилсън Едуардс се показва за биолог онлайн. Дезинформацията от този профил се е разпространявала от 24 юли до 10 август тази година, като доста от историите ставали известни в обществените мрежи. Те били оповестени и в китайски медии.

Чак на 10 август профилът на Уилсън Едуардс е заличен, откакто фейсбук поискали верификация на съществуването му от посолството на Швейцария в Пекин. Оттам удостоверили, че подобен човек не съществува.

Профилът бил основан единствено 12 часа преди да стартира да разгласява дезинформация във " Facebook " и " Туитър ". Според подправения биолог СЗО и разнообразни учени се оплаквали от напън от страна на Щатите по отношение на проектите на Организация да проверява произхода на вируса.

" Разследването ни сподели, че съвсем цялата информация от Уилсън Едуардс на платформата ни не е същинска. Тя е артикул на многочислена интервенция, която се ръководи от Китай ", показват от обществената мрежа.

Според " Facebook " това е първият случай, в който те откриват сходна организация в обществената мрежа.

" В разпространяването на новините са включени и огромен брой държавни чиновници на Китай, които да се опитат да разпространят дезинформацията в допълнение ", споделят от " Facebook ".

Данните за следствието стават ясни в сериозен миг за обществения колос, до момента в който от всички страни валят обвинявания, че мрежата вреди на обществото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР