Фалшив сайт на Министерството на здравеопазването заблуждава стотици с обещания

...
Фалшив сайт на Министерството на здравеопазването заблуждава стотици с обещания
Коментари Харесай

Внимание: Фалшив сайт на здравното министерство рекламира съмнителен крем за стави

Фалшив уебсайт на Министерството на здравеопазването заблуждава стотици с обещания за лекуване на хронични болки в гърба и ставите. Това оповестява Флагман.БГ, базирайки се на бдителни жители, които напълно инцидентно са попаднали на измамата във фейсбук. Сайтът, който употребява формалното лого на здравното министерство, вкарва в илюзия най-вече възрастното население на България, което не е толкоз напред с технологиите.



Проверка сподели, че уеб сайтът употребява домейна.info, който е една от другите възможности за.bg,.com и други Въпреки че info произлиза от information, този домейн може да се употребява свободно от всички искащи и доказателство за достоверността на въпросната информация не може да се търси. Сайтът с извънредно подозрителния линк сносно прилича формалния подобен на министерството, само че още в първите секунди на използването му потребителят вижда, че всички дейни линкове в него (Министерство, Документи, Дейност и т.н.) водят до рекламния уебсайт на крем срещу болежка в ставите с необоснован генезис.

Съветваме ви преди да се доверите на източника си за информация, да ревизирате по-сериозно достоверността му. Ако желаете да посетите формален уебсайт на което и да е Министерство в България, имайте поради, че постоянно той ще употребява домейна “.government.bg”. Подобни порочни практики за реклама могат евентуално да вкарат в илюзия и съществено да навредят на здравето на хиляди българи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР