Фалшив сайт на Министерството на здравеопазването рекламира крем за стави,

...
Фалшив сайт на Министерството на здравеопазването рекламира крем за стави,
Коментари Харесай

Фалшив сайт рекламира крем за стави от името на здравното министерство

Фалшив уебсайт на Министерството на здравеопазването популяризира крем за стави, а сигналите за затварянето му обикалят разнообразни институции от месец, само че резултат към момента няма.

Щом отворите http://medical-news.life/go/click.php?key=uviphz208u8ro4wvfwrn, попадате уебсайт, който ви твърди, че сте във виртуалното пространство на българското Министерство на здравеопазването (все отново, до надписа стои българският герб). Следва изявление, сякаш оповестено от пресцентъра на Министерство на здравеопазването, озаглавено буквално: " АКО НА Върховен административен съд Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) КАЗВАТ, ЧЕ ДА ИЗЛЕКУВАТЕ КРЪСТА И СТАВИТЕ Е НЕВЪЗМОЖНО СЛЕД 50 ГОДИНИ, ЗНАЙТЕ ТОВА НЕ Е ВЯРНО! " "   - ДОКТОРЪТ НА МЕДИЦИНСКИ НАУКИ, ПРОФЕСОР ДИКУЛ ВАЛЕНИН ИВАНОВИЧ ". Под заглавието стои червен надпис - заричане първите купили си чудния крем да го получат с 50% отстъпка. Кремът струва 138 лв., само че " щастливците " го вземат за 69 лв.. От тях се желае да оставят име и телефон, а откакто го създадат излиза надпис, че скоро с тях ще се свърже управител.

Нито един от линковете към други рубрики в уеб страницата (напр. " Министерство ", " Здраве ", " Дейност ", " Документи ", " Пресцентър ", " Конкурси " ) не е деен, а текстът провокира подозрения, че създателят е българин. Неясно е и дали самият Валентин Дикул знае, че е давал изявление за български уебсайт.

Сигнал за уеб страницата е бил подаден в Комисията за отбрана на потребителите от радио " Силвър ", а ние потърсихме Министерство на здравеопазването и ГДБОП. От министерството, чийто същински уебсайт е: http://www.mh.government.bg, ни дадоха отговор, че сме четвъртите или петите, които сигнализираме тази седмица, че са изпратили писмо до бранш " Киберпрестъпност " на ГДБОП преди месец и преди дни са изпратили още едно писмо. На въпроса ни какво е подхванато Явор Колев от ГДБОП отговори, че са получили писмото преди няколко дни, че се работи и че прекъсването на уеб страницата не зависи от тях, а от хостинг компанията, която е в чужбина.

А до момента в който институциите работят се появяват нови и нови уеб сайтове с такова наличие. Сайтът http://medicine-eu.info/go/click.php?key=0q4a890a0nh76uw4nprb е разгласил същото изявление и също твърди, че е на Министерство на здравеопазването.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР