Фалшив новинарски сайт в Белгия съобщи снощи за взрив в

...
Фалшив новинарски сайт в Белгия съобщи снощи за взрив в
Коментари Харесай

Фалшив сайт съобщи за взрив в белгийска АЕЦ

Фалшив новинарски уебсайт в Белгия заяви нощес за гърмеж в една от атомните централи в страната. Това е вторият сходен случай в последните месеци, когато електронна страница, на тип идентична с същински уебсайт за вести, оповестява неистина, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сайтът, наподобяващ домейна на най-гледаната френскоезична телевизия в страната - Ер Те Ел, е сложил водещо заглавие, съпроводено с апокалиптично изображение на огнена гъба над огромен град. Читатели са се подвели, повярвали са на известието и са се свързали с номер 112.

Ер Те Ел, по молба на Министерство на вътрешните работи и на националния спешен център, помести опровергаване на същинската си страница. Съобщава се, че медията ще заведе дело за неразрешено потребление на отличителните й знаци.

През май уеб сайтът на същата телевизия още веднъж бе подправен, с цел да бъде обявено за " оставката " на вътрешния министър. Фалшивата вест се появи на уебсайт с адрес rtl-info.be, до момента в който същинският адрес на медиата е rtl.be/info.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР