Фалшив банкомат, дело на трима българи, изкопира информациите от десетки

...
Фалшив банкомат, дело на трима българи, изкопира информациите от десетки
Коментари Харесай

Българи източиха десетки карти с фалшив банкомат в Рим

Фалшив банкомат, дело на трима българи, изкопира информациите от десетки кредитни и дебитни карти на туристи в центъра на Рим, заяви в. " Кориере каузи сера ".

Само за половин ден фалшифицирано с български истински елементи устройство за изтегляне на пари на филиал на банка Уникредит съумяло да изкопира незаконно кодовете на картите на доста туристи и римляни. Никой от тях не усетил, че машината за изтегляне на пари до стълбището на Испанския площад е модифицирана от пирати. 28-годишният Кирил Делчилов и 55-годишният Валери Ганев били майсторите на ужилването, за което избрали допустимо най-оживеното място в сърцето на Рим. В хотелска стая на близката улица „ Венти сетембре " ги чакал и техният съизвършител - 44-годишният Ацко Ванцов. В стаята били открити 12 магнитни клонирани карти, една карта със запаметени десетки информации за кодове, пари и компютър.

Ударът на българите бил усетен от карабинерите от централния сектор в Рим, които ревизират всяка заран банкоматите в историческия център. В случай на видяни аномалии по устройствата карабинерите причакват наоколо появяването на нарушителите. По същия метод били хванати и тримата българи. Все още не е ясно дали са работили и в други зони на Рим. Всичко това става единствено дни, откакто италианските карабинери удариха по тайфа, профилирана в този вид закононарушения, и настояща в цяла Европа. По този мотив са задържани нарушители освен в Рим, а и в България, както написа „ Кориере каузи сера ". Предполага се, че последните трима задържани българи са част от друга тайфа. В момента те се намират в пандиза „ Реджина Чели ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР