Фалшифицирането нарасна значително и застрашава сигурносттаEURid се споразумя с IACC

...
Фалшифицирането нарасна значително и застрашава сигурносттаEURid се споразумя с IACC
Коментари Харесай

EURid прочиства мрежата от измамни домейни

Фалшифицирането набъбна доста и заплашва сигурността

EURid се споразумя с IACC за взаимни дейности и противопоставяне на киберпрестъпността при домейните.eu и.ею

Управляващите.ею домейна ще работят дружно с Международната коалиция против фалшификатите за битка против киберпрестъпността. EURid, организацията, която ръководи.ею и.eu домейните от името на Европейската комисия, заяви за съглашение с IACC (International Anti-Counterfeiting Coalition) за взаимни дейности и противопоставяне на киберпрестъпността при домейните.eu и.ею.

Сътрудничеството цели да почисти регистрите от измами с имена на домейни и да построи по-сигурно домейн пространство за интернет потребителите. Споразумението бе подписано по време на конференцията на Eвропол за битка с престъпността в областта на интелектуалната благосъстоятелност в Будапеща.

EURid и IACC ще обменят информация и ще работят дружно в региона на киберпрестъпността и по-специално в региона на подправянето и пиратството при.eu и.ею домейните, като ще подхващат взаимни дейности и ще обменят статистически данни за по-ефективна битка с киберпрестъпността.

Настоящото съглашение е първото на IACC с организация за ръководство на интернет домейни. През последните три години EURid влага от ден на ден старания за унищожаване на подправени домейни от регистрационната си база данни, като вследствие на това спря над 70 000 интернет адреса. Само на 21 юни EURid отстрани 11 760 интернет адреса, някои от които са докладвани за незаконна активност.

През последните три години EURid влага от ден на ден старания за унищожаване на подправени домейни от регистрационната си база данни

Онлайн подправянето набъбна доста и заплашва сигурността на интернет потребителите и тяхното изцяло преживяване в интернет, означи Боб Баркиези, президент на IACC.

„ Ще продължим да усилваме напъните си за битка с противозаконната активност в интернет и се надяваме да подтикваме напъните и на останалите заинтригувани страни в тази област “, сподели от своя страна Гео Ван Лангенхове, началник на правния отдел в EURid.

Споразумението сред EURid и IACC е значима стъпка в битката с киберпрестъпността, само че напъните на организациите не стопират до тук. EURid си партнира и работи с голям брой организации по сигурността като Европол и белгийския отдел за битка с киберпрестъпността към Министерството на стопанската система на Белгия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР