Фалити на топлоразпределителни дружества няма да бъдат допуснати. Това оябви

...
Фалити на топлоразпределителни дружества няма да бъдат допуснати. Това оябви
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката: Няма да бъдат допуснати фалити на топлоразпределителни дружества

Фалити на топлоразпределителни сдружения няма да бъдат позволени. Това оябви министърът на енергетиката Александър Николов. По думите му министерството ще приспособява при потребност ограниченията за обезщетения на сдруженията.

" Систематични опасности за сдруженията, свързани с топлоснабдяването, ще бъдат избегнати. Нека се избегнат спекулации по отношение на банкрути на сдружения и прекъсване на топлоподаване в отоплителния сезон. Това няма да бъде позволено ", безапелационен е той.

По думите на министъра решението за нарастване в цената на газа на КЕВР провокира полемики.

" Проведе се работна среща с ръководителя на Комисията и всички представители на " Българския енергиен холдинг ". КЕВР съблюдава нормативните условия, подадени от страна на " Булгаргаз ",  съвсем напълно. Текущата разпоредба е рестриктивна. Управлението на количествата електрическа енергия е функционалност на " Булгаргаз ". Министерството ще извърши цялостен оглед на политиките на " Булгаргаз ", заради високите цени. Установените резултати ще бъдат обявени ", добави Николов, представен от Нова телевизия.

Енергийният министър разяснява още, че цената на природния газ в България зависи от динамичността на цените на петрола, динамичност на цените на европейските газови пазари и лимитираните количества, които могат да се теглят от хранилището в Чирен.

По думите му по-ниските цени на газа, увеличените доставки и пониженото прилагане заради топлото време ще се отразят на цената на газа през февруари. Поради внезапното покачване на цените ще има ограничения за обезщетения на сдруженията, които оперират на контролирания пазар, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР