Фалиралата криптоборса FTX е възстановила над 7,3 млрд. долара в

...
Фалиралата криптоборса FTX е възстановила над 7,3 млрд. долара в
Коментари Харесай

FTX е възстановила над 7,3 млрд. долара в брой и ликвидни криптоактиви

Фалиралата криптоборса FTX е възстановила над 7,3 милиарда $ в брой и ликвидни криптоактиви, което е с над 800 млн. $ повече от януари, излиза наяве от изявление на юриста на компанията по време на чуване в съда по неплатежоспособност в Делауеър.    Reuters цитира Анди Дитдерих, който декларира, че “компанията стартира да мисли за бъдещето си след месеци старания, отдадени на събирането на запаси и изясняването на това какво се е объркало под управлението на обвинявания създател Сам Банкман-Фрайд ”. Той не се признава за отговорен.    " Ситуацията се стабилизира и пожарът в кофата за отпадък е сподавен ", споделя Дитдерих.    FTX се е възползвала от неотдавнашното повишаване на цените на криптовалутите, изяснява той. Общото ѝ възобновяване ще бъде оценено на 6,2 милиарда $ въз основа на цените на криптовалутите от ноември 2022 година, когато тя подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност, откакто търговците изтеглиха 6 милиарда $ от платформата за три дни, а конкурентната борса Binance се отхвърли от избавителна договорка, показва още осведомителната организация.   

Новият основен изпълнителен шеф на FTX Джон Рей в детайли разказва непозволените прехвърляния на средства и неприятното счетоводство на банкрутиралата криптоборса, определяйки ги като " цялостен неуспех " на контрола. 
Гледайки към бъдещето обаче, FTX договаря със заинтригуваните страни за разновидности за рестартиране на работата си и може да вземе решение за това през настоящото тримесечие, споделя още Дитдерих, само че не дава кой знае какъв брой детайлности за това какво може да значи въпросното рестартиране за клиентите на FTX, чиито криптодепозити са били блокирани по време на делото за неплатежоспособност.    Засега клиентите на FTX в Япония са единствените, които са съумели да изтеглят някакви средства, с помощта на относително мощните регулации в страната, изяснява още юристът на FTX и прибавя:     

“Компанията ще се нуждае от забележителен капитал, с цел да рестартира активността си, защото съществуващият потребителски интерфейс има дребна връзка с придвижването на парите зад кулисите. Приложението работеше прелестно, само че в реалност то беше фасада ". 
Все още не е ясно дали FTX може да употребява средствата си за рестарт на борсата, или би трябвало да ги насочи към разплащане с клиентите си. Рестартирането на активността може да изисква и външно финансиране или продажба на активи, подчертава юристът.     Срещу Банкман-Фрайд и няколко вътрешни лица на компанията са повдигнати обвинявания в машинация поради ролята, която са имали в срутва на компанията. За разлика “невинния ” Банкман-Фрайд, останалите членове на вътрешния му кръг към този момент се признаха за отговорни и се съгласиха да сътрудничат на прокурорите, напомня в умозаключение Reuters.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР