Фактическият управник на Обединените арабски емирства престолонаследникът шейх Мохамед бин

...
Фактическият управник на Обединените арабски емирства престолонаследникът шейх Мохамед бин
Коментари Харесай

Престолонаследникът на ОАЕ Мохамед бин Зайед се срещна с израелския президент Херцог

Фактическият властник на Обединените арабски емирства престолонаследникът шейх Мохамед бин Зайед се срещна с израелския президент Ицхак Херцог и двамата разискаха съдействието и районните проблеми, съобщи Ройтерс. Престолонаследникът на ОАЕ приветства президента на Израел в столицата на ОАЕ Абу Даби и изрази вяра, че тази среща ще способства заразвитието на връзките сред двете страни, означи държавната новинарска организация УАМ.

Това е първото посещаване на израелски президент в ОАЕ. Двете страни са разискали и опциите за възстановяване на съдействието на всички нива, както и районни и международни въпроси от общ интерес, изключително напъните за реализиране на мир, непоклатимост и развиване в Близкия изток, добави организацията.

През 2020 година ОАЕ и Бахрейн станаха първите страни от Залива, открили дипломатически връзки с Израел посредством контракти, подписани с посредничеството на Съединени американски щати. Дотогава единствено две арабски страни - Египет и Йордания - поддържаха дипломатически връзки с еврейската страна, напомня Българска телеграфна агенция.

Принц Мохамед бин Зайед съобщи, че визитите на израелски представители в ОАЕ удостоверяват, че връзките се развиват и че " има обща и мощна воля за укрепването им ". Той изрази и убеденост, че двете страни могат да показват на целия район " на практика модел за приемане на плодовете на мира ", оповестява УАМ.

" Нашият район е един от тези, които са страдали най-вече от войни и спорове. Чрез мира ние, в ОАЕ, Израел и целия район, можем да насочим запаси и сила към това да служим на нашите нации и да проправим път за едно по-добро на следващия ден ", акцентира престолонаследникът. Херцог също акцентира символичното значение на визитата.

" Изпращаме обръщение на целия район, че има опция на мир и взаимен живот, че синовете и дъщерите на Абрахам могат да живеят дружно в спокойно взаимно битие в интерес на човечеството ", съобщи той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР