ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

ГЕРБ са изхабена партия, без бъдеще

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Ето каква е политическа картина у нас.

ГЕРБ са изхабена партия, без бъдеще. Може да са първи на изборите, само че народът повече няма да им даде властта. Освен в някаква неразбираема коалиция, в случай че има с кой. Но доста им се желае да дойдат още веднъж на власт.

ПП и Демократическата партия имат някои достойнства- те са за промяна на правосъдната система, за махане на Гешев, за битка с корупцията. Те са срещу хартиената бюлетина, с която се фалшифицират резултатите от изборите, само че двете парии имат голям недостатък- те са възприемани като американски пионки (както в огромна степен и ГЕРБ впрочем) Прокарват американските ползи в ущърб на националните ни- пример- отвод от съветски енергийни първични материали заместването им с по- скъпи американски такива, покупка на американски самолети. Народът не приема крайната им русофобияти американофилия им и няма на нито една от тези партии да даде властта. им в никакъв случай няма.
Затова и те търсят някакви обединения.

ДПС мощно жадува да се добере още веднъж до властта. Но никой не ги желае, който се коалира с тази етническа пария, пропада. Така че надали някой ще се коалира с тази партия- корпорация.

Български напредък на Стефан Янев се промъкна в Народното събрание сходно на ПП- даде знак, че е нещо ново, че ще е по- друга от тъй наречените систематични партии, а то и тя се оказа следващият балон- и някак си виси във въздуха, нито лява, нито дясна нито пък в центъра. При идващите избори може и да изчезне.

БСП с помощта на Корнелия Нинова, която безмилостно отстранява всеки съперник за поста и както и или недоволните от водачеството и, наподобява на гумена лодка в океана, която има пробойни и постепенно само че безславно потъва. Уж е срещу да се дава военна помощ на Украйна (за да се хареса на забележителната част русофилски гласоподаватели), само че въпреки това, като министър на стопанската система Нинова подписваше контракти за експорт на оръжия към граничещи с Украйна страни, за които се знаеше, че ги ре- експортират за Украйна. Българска социалистическа партия не се изяви в борбата за промяна на правосъдната система, не се включи необичайно за какво в борбата против безконтролната власт на Главния прокурор. Но на Нинова доста и се желае да се включи някак в бъдещото ръководство и по този начин да се закрепи като водач на партията.

И Българска социалистическа партия, както ГЕРБ и Движение за права и свободи се съюзиха против машинното гласоподаване, което не разрешава манипулиране на изборните резултати. Което приказва, че такова гласоподаване не им изнася.

Възраждане е партия, която към този момент бележи благосклонности, вижда се, че се афишира в отбрана на националните ползи. Срещу партията и водача и присмехулно именуван господин Копейкин (за да се внуши, че е човек на Кремъл) се организира масирана агитация. Но в случай че партията и водача и Костадин Костадинов не избегнат изяви на краен шовинизъм, на липса на хрисимост и податливост на взаимни отстъпки, може да тръгнат по пътя на „ Атака “, която набра преди време скорост, а по-късно с спихна.

И при идващите избори, отново ще възникне проблемът- за кого да гласоподава българският гласоподавател, който жадува да даде гласът си за нов политически индивид, друг от изброените нагоре.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР