ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Възможно ли е Русия да е на ръба на разпадането?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Преди началото на така наречен „ специфична военна интервенция “ всички проблеми на президента Владимир Путин бяха свързани с вътрешнополитическата обстановка в Русия, където рейтингът му бързо падаше. С наближаването на президентските избори през 2024 година той рискува да се изправи пред обстановка, в която номинацията му за президент да провокира мощна вълна от митинги. Пълномащабната офанзива против Украйна беше оправдана не от нуждата да се „ защитят “ жителите на Донбас, а от нуждата да се промени политическият дневен ред в самата Русия.

Но не се получи по този начин, както се предвиждаше. Путин освен не съумя да реализира забележителен триумф в Украйна, само че търпи проваляне след проваляне. На фона на неуспехите на съветската войска в Украйна и икономическата рецесия в Русия се сътвори предреволюционна среда, в която „ управляващите към този момент не могат да ръководят, а хората не желаят да живеят по досегашния метод “.

Основните проблеми на съветската страна са нейната концентрация, империализъм и принуждение над личния народ. Исторически, незабавно щом системата на принуждение стартира да отслабва, страната стартира да се разпада.

Днес режимът на Путин продължава да разчита на силите за сигурност и съветската войска. След съществени провали в Украйна армията стартира да отслабва. Следователно Путин не е дал категорично „ зелена светлина “ на Пригожин и Кадиров да компенсират военните загуби. Те се трансфораха във фигури, от чието мнение Путин към този момент зависи.

Създаването на районни армии посредством „ самомобилизацията “ на Кадиров може да има необратими последствия за съществуването на цяла Русия. С всеки ден от войната против Украйна недоволството от дейностите на централната власт нараства в регионите; концепциите за фракционизъм се ускоряват и всеки миг районните армии могат да се насочат към федералния център.

За първи път от началото на войната съветски политици започнаха намерено да подлагат на критика Путин. Още при започване на септември стартира вълна от парламентарни аномалии: някои членове на препоръките на Санкт Петербург и Москва приканиха за импийчмънт на Владимир Путин за държавна измяна, с цел да го отстранят от служба като президент. Облаците непрестанно се сгъстяват над главата на Путин.

Всяко по-нататъшно проваляне на съветската войска може да докара до цялостен провал на режима на Путин. Ако, да вземем за пример, Херсон бъде освободен от украинската войска, това може да бъде повода за всеобщи политически безредици в Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР