ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Българите най-после челно пред избора - Ориент или Запад

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Нацията се разделила във връзка войната в Украйна... Аз пък мисля, че в народопсихологичен проект имаше изгода от борбата сред путинофилите и останалите.

Една работа, с цел да се оправи, първо би трябвало да се скапе... Всъщност сме очевидци на катарзиса на българската нация, която макар участието в Европейски Съюз и НАТО от дълги десетилетия не беше наясно кои са ѝ приятелите и кои - враговете.

Това разяснява пред " Facebook " Емил Василев.

Мисля, че дефинитивно загърбваме двувековната пропагандна мътилка за славянското и православното единение, чиято трансформация последните 80 години наричахме " социализъм " и " преход ". Завесата на историческата истина се пооткрехна през последните два месеца и много хора чуха за пръв път в живота си, че най-тежките исторически удари сме понасяли от православни и славянски " другари ".

След дълго отсрочване българите най-сетне челно се сблъскаха с избора към коя цивилизация принадлежат - към Ориента или към Запада. Кризите ще ги преодолеем все някак. Важното е, че към този момент сме много по-наясно кои сме, от кое място идваме и накъде отиваме. Общественият спор бе жесток, само че потребен, като горчиво животоспасяващо лекарство.

България проспа осем десетилетия в соцмътилка и " преход ", през които демократичните страни вървяха по пътя на просперитета и благоденствието.

Това е и нашият път, въпреки и стихотворец с голямо забавяне. Имаме доста да наваксваме и със соцносталгии и унес по дрънкането на оръжия от изкуфели сибирски психопати това няма по какъв начин да стане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР