ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Марая Цветкова за ФАКТИ: В момента тече подготовката за падането на това правителство

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" Мантрата, че никой съдружен сътрудник нямал интерес от предварителни избори е плод на специалистите с абонамент към неверните прогнози ".

Това сподели политологът Марая Цветкова в изявление за ФАКТИ .

" В момента тече подготовката за рухването на това държавно управление. Сега всички са против " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Останалите партии са си разпределили добре дилемите и методите на работа ", уточни тя.

Според нея, при едни нови избори, " огромният победител ще бъде порочният модел ".

Целия диалог четете в идващите редове:

- Г-це Цветкова, виждате ли сигнали, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ще поддържат кандидатурата на Любомир Каримански за гуверньор на Българска народна банка?

- Това не са сигнали, а предначертана още преди време линия, която Движение за права и свободи стартира. Още през цялото време настоявам, че Има Такъв Народ е “политическо муле”. От ГЕРБ излъчват разнопосочни сигнали. Това, което би ги спряло да гласоподават за Каримански, е обществено изнесеното му свързване с банките на “героите на Прехода”. Ако Движение за права и свободи реши да не поддържа кандидатурата, считайте, че за Движението Има Такъв Народ се е оказала куцо магаре.

- Мислите ли, че ръководещите ще влязат в клопката на плаващите болшинства?

- Те са в този капан от дълго време. Виждаме, че някои персони изтрезняха от предизборната национална обич и започнаха да работят в съответни посоки. Не е инцидентно, че следим промяна на фрагменти в кабинета и в администрацията. Мисля си, че идната наред е Теодора Генчовска, която не овладя нито една външнополитическа тематика.

- Гласуването за избор на гуверньор ще бъде в петък - ще оцелее ли държавното управление след него?

- Ако бъде определен Каримански, има по-голям късмет да оцелее. Една от огромните дупки в пътя на това държавното управление ще бъде закрепена. Остават още няколко други, а цената за тях би трябвало да бъде пресметната добре.

- Въпросът е по кое време или дали ще падне държавното управление?

- Мантрата, че никой съдружен сътрудник нямал интерес от предварителни избори е плод на специалистите с абонамент към неверните прогнози.

В момента тече подготовката за рухването на това държавно управление. Сега всички са против " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Останалите партии са си разпределили добре дилемите и методите на работа. Видяхме, че Българска социалистическа партия внесе законопроект за връщане на хартиените бюлетини. Видяхме и резервирането на площада от страна на “Възраждане”. Видяхме по какъв начин " ИТН " тотално се отхвърлиха да съблюдават съдружно благовъзпитание и наливат масло в огъня посредством номинациите си. Видяхме и по какъв начин ГЕРБ сякаш се отхвърли да “работи за предварителни избори”, само че бройките им са мобилизирани да поддържат дилемите на другите по всевъзможни способи.

- Кой ще е огромният победител при едни възможни предварителни избори?

- Големият победител ще бъде порочният модел. Той е над нещата и оттатък партийните цветове.

- Имат ли късмет “Продължаваме промяната” да се активизират и да сформират болшинство в идващ парламент?

- Тази задача става все по-трудна, тъй като аурата им на спасители се изчерпа. Оправданието “За да не е ГЕРБ” към този момент не е толкоз мощен коз в ръцете им. Пиарите на Политическа партия сгрешиха, че не изваяха облика на Ицо Хазарта като поръчител против “гербуването”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР