ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Габриел Вълков пред ФАКТИ: Ценовият праг е единственото решение за момента

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Как върви акцията ви за ръководител на Младежко обединяване в Българска социалистическа партия?

Измина съвсем половината от отчетно-изборната акция на Младежко обединяване в Българска социалистическа партия. До момента имам номинации от съвсем всички общини и региони, в които се е провела конференция. Благодаря на младите социалисти, че макар всички компликации, през които минава Българска социалистическа партия и всички вътрешнопартийни земетресения, продължаваме да работим дружно за лявата концепция в България. Вярвам, че с сходни младежи обществените хрумвания и правила ще бъдат безконечни. През този месец и половина също по този начин взех присъединяване в разнообразни начинания, проведени от Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. Последната такава беше тази неделя в град Перник. Там младежи от организациите на Българска социалистическа партия в София и Перник дарихме артикули от първа нужда, плодове, зеленчуци и мебели на бежански лагер с украинци. Лагерът се споделя “Прегръдки от България”, в него са настанени 20 дами и деца, избягали от войната в Украйна. Успяхме да си поговорим с хората и разбрахме техните истории и по какъв начин са се озовали тук. Призовавам всеки човек да оказва помощ и да взе участие в разнообразни дела. Всички сме хора, би трябвало да се отнасяме добре един с различен и да си оказваме помощ в неволя. Ако всички действаме по подобен метод, светът ще бъде едно доста по-щастливо място.

Каква е вашата стратегия и цели в акцията. Промени ли се нещо в нея поради обстановката в Украйна?

Кампанията за ръководител на Младежко обединяване в Българска социалистическа партия е вътрешнопартийна. Тя няма особена връзка с войната в Украйна. Моя съществена цел е разширение на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия из цяла България. Искам да успеем да създадем най-малко 50 нови клуба в страната и привличане на повече младежи в лявата концепция. Това ще стане посредством разнообразни интерактивни онлайн акции в обществените мрежи, където младежите прекарват най-вече време. Също желаеме да вършим политики, направени от младите за младите. Само ние като младежи знаем какви проблеми имаме и ние като политическо младежко обединяване ще изготвим съответни политики за тяхното решение. Това ще стане посредством екипа на Младежко обединяване в Българска социалистическа партия в взаимна работа с неправителствени организации и разнообразни общности от младежи. Не на последно място ще заложим на обучаването на бъдещите генерации в Българска социалистическа партия. Това ще бъде основен приоритет за основаването на опитна младежка организация, подготвена да поеме партията в бъдеще. На сходни семинари и образования се основават екипи, общности и другарства. Там младежите, като се изключи че научават потребни неща, намират съидейници, дружно с които постоянно стартират работа по взаимни планове и начинания. Освен голям брой по-малки образования, ще желая да създадем едно огромно национално такова. То ще се организира в границите на една седмица с младежи от цялата страна и ще назовем “Младежка политическа академия”. Смятам, че то би трябвало да бъде регулярно и обичайно всеки октомври по време на рождения ден на Младежко обединяване в Българска социалистическа партия.

Вие сте и интернационален секретар на Младежко обединяване в Българска социалистическа партия. Какви ограничения би трябвало да бъдат подхванати за усмиряване на обстановката в Украйна?

Европейският съюз и целият свят би трябвало да работи доста интензивно за преустановяване на войната в Украйна. Двете страни би трябвало да се върнат назад на масата на договарянията. Това всичкото би трябвало да стане посредством дипломация. Налагането на наказания сигурно вреди на стопанската система на Русия, само че вреди и назад на всички останали страни. Виждаме по какъв начин скачат цените на тока, горивата и храните. Това се отразява доста тежко на така и така бедното население на България. Обикновените хора не могат да понесат този ценови потрес и казусът ежедневно се задълбочава. По-силните страни се оправят, само че България е дребна страна със слаба стопанска система и безпаричен народ на фона на Европейски Съюз. Ние не можем да си позволим да се мерим с великите сили и е хубаво да съблюдаваме оптимален неутралитет в обстановката като призоваваме за понижаване на напрежението. Резки придвижвания могат да ни костват доста.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Въвеждане на ценови предел в някои от стоките решение ли е?

За момента това е единствената мярка, която българското държавно управление може да предприеме, с цел да не разреши в България да има повече гладуващи хора. Държавата няма пари, с цел да компенсира растежа на цените на всички стои и само може да ги контролира и да се бори със спекулата. У нас да вземем за пример има слънчогледово семе, с цел да зареди потреблението на страната ни за 3 години напред. Вдигането на цената на олиото е далавера. Ние сме един от най-големите производители на слънчоглед в Европа. Подобни неща не би трябвало да се разрешават, тъй като всички видяхме поради спекулацията какви опашки се извиха и се стигна дори до жертви. Една огромна част от българския народ избира сред самун и медикаменти. Видяхме понижение от 2 лв. в цената на олиото какви опашки провокира. Представете си по-големи ценови шокове какво биха създали. Обществото е уплашено, съществена цел на държавното управление би трябвало да бъде стабилността и плавното прекосяване през военната рецесия в Украйна. 5. Как се оправя новото държавно управление на България? Стабилна ли е обединението? Новото държавно управление се оправя добре. Това, което виждам е, че има известна липса на опит. Това е обикновено, поради че българите гласоподаваха за нови партии и нови лица против статуквото. Почти всички хора във властта са без политическо минало и опит. Българска социалистическа партия е коректив на ръководството и като партия с огромен опит постоянно поправя дейностите на държавното управление. Ние сме уравновесени и в обстановката с Украйна, мислим за стабилността и по-доброто бъдеще на България.

Интервюто на Сребрина ГАДЖЕВА
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР