ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Марая Цветкова за ФАКТИ: Нинова изкара молците на българската демокрация, защото знае, че същата може да ѝ отнеме и още

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.

" Редно е “Демократична България” да “жертват” някои свои лица за министри ".

Това сподели политологът Марая Цветкова в изявление за ФАКТИ .

" Според мен, рисковете за “Демократична България” от безучастие са доста по-големи от тези, в които Демократична България вземат участие с министри ", уточни още тя.

" Забележете, че Има Такъв Народ не страда по този начин, както Демократична България за неприятните си резултати. Има Такъв Народ бе замислена като изчезналата патерица на ГЕРБ, единствено че я изпревари, а по-късно бързо спихна ", сподели още Цветкова. " Бе пределно ясно, че това е кратковременен план и резултатите от последните избори са мечтани ", разяснява тя.



Според нея е комплицирано да се планува дали при крах да се сформира държавно управление " Продължаваме промяната " ще завоюва последващи предварителни избори. " Ако обстановката се повтори, този път Българска социалистическа партия ще отнесе рецензиите и няма да остане чиста. Ще забележим дали в един подобен сюжет задачата на Корнелия Нинова не е била обединението ѝ с ГЕРБ ", разяснява политологът.

Целия диалог четете в идващите редове:

- Г-це Цветкова, наподобява, че държавно управление ще се сформира. Мислите ли, че “Демократична България” ще взе участие в обединението с министри?

- “Демократична България” още веднъж се сложи по неуместен метод в менгемето на властта. И присъединяване с министри, и единствено съдружната поддръжка имат своите плюсове и минуси. Все отново е редно да “жертват” някои свои лица за министри, с цел да могат да подсигуряват осъществяването на поетите задължения най-малко в тези браншове. Не могат да претендират, че са годни за ръководство, в случай че желаят да разясняват рецесиите единствено като външен наблюдаващ.

- А по какъв начин ще се отрази на Демократична България едно вероятно безучастие в ръководство?

- При всички случаи ще се отрази зле. Видяхме, че на последните избори огромна част от гласуващите за “Да, България” и “Зелено движение” хукнаха при “Продължаваме промяната”, тъй като тя ясно изиска властта и не се пласира като “парламентарен пълнеж”. Според мен рисковете от безучастие са доста по-големи от тези, в които Демократична България вземат участие с министри.

- Според Вас има ли опция Нинова да възвърне позициите си в Българска социалистическа партия през присъединяване в ръководството?

- Корнелия Нинова изкара молците на българската народна власт, тъй като тя знае, че същата може да ѝ отнеме и още. Видяхме, че ще стиска със зъби и няма да се откаже по този начин елементарно макар пагубните резултати на Българска социалистическа партия. И тя като националистите стартира да “джендеросва” всеки, който ѝ опонира, без да се усеща, че точно този метод направи за смях патриотичните обединения. По-големият проблем обаче е, че тя може да обезпечи задоволеност единствено на няколко нейни доближени, само че не и на елементарния БСП-ар, който не е привикнал партията му да бъде в класацията с жълтопаветниците по резултати.

- Изглежда ли Ви като че ли подозренията, че зад Има Такъв Народ стои Движение за права и свободи бързо бяха преодолени?

- В никакъв случай. Забележете, че Има Такъв Народ не страда по този начин, както Демократична България за неприятните си резултати. Има Такъв Народ бе замислена като изчезналата патерица на ГЕРБ, единствено че я изпревари, а по-късно бързо спихна. Бе пределно ясно, че това е кратковременен план и резултатите от последните избори са мечтани. Все отново си мисля, че Има Такъв Народ остава някакъв коз в ръцете на тези, които дърпат конците.

- Ако се подпише съдружно съглашение сред четирите обединения, какъв брой време ще продължи това ръководство?

- Със сигурност е огромна вероятността да не издържи и 1/3 от мандата, тъй като всяка алена линия, която бе преглътната, в този момент ще се употребява не като извиване на ръце, а като патрон в главата.

- Публичните договаряния завършиха. Истински договаряния за съглашение ли бяха това или те се случват зад камерите?

- Всеки, които най-малко малко следи политиката, знае, че такива обществени договаряния няма на никое място. И това е напълно естествено. Същите тези партии в този момент ще договарят без гласност, тъкмо тъй като не бе допустимо да си свършат пред камерите. В последна сметка тези договаряния са успокоили необятната публика, само че повече съумяха в това да притеснят специалистите.

- Ако въпреки всичко договарянията се провалят, Политическа партия ще могат ли да усилят поддръжката си на последващи избори?

- Това е комплицирано да се планува, само че до момента видяхме, че тези, които не съумяха да сформират държавно управление, бяха осъдени от гласоподавателите. Ако обстановката се повтори, този път Българска социалистическа партия ще отнесе рецензиите и няма да остане чиста. Ще забележим дали в един подобен сюжет задачата на Корнелия Нинова не е била обединението ѝ с ГЕРБ.

- Очаквате ли политическата рецесия да се реши в околните месеци?

- Мисля си, че тази рецесия може да се стабилизира, само че не и да бъде преодоляна напълно. Просто се надявам да бъде спрян процесът на свободното рухване.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР