ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Много бързо ги направиха зимните гуми. Напоследък слагат и чипове.

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар във Facebook на Теодор Михайлов:

Аз няма да променям летните със зимни гуми. Защо ли? Ето за какво:

Първо, ние въобще не знаем от какво са направени тия зимни гуми. Големите компании непрекъснато изкарват нови модели, което значи, че са ни лъгали, че старите са положителни за нас. Освен това ги вършат доста бързо и явно без да имат време да ги изпитат на сняг, тъй като всички виждаме по какъв начин зареждат гумаджийниците още през лятото.

Аз съм изкарал доста зими с летни гуми и съм жив и здрав. Буксувал съм няколко пъти в снега, само че съм бил внимателен и съм отбягвал огромните преспи, в които доста пъти съм виждал да засядат хора, които са се предоверили на зимните си гуми. Никога не съм аварирал с летни гуми през зимата. А съвсем всички произшествия през зимата са провокирани от водачи със зимни гуми. Ти нали си със зимни гуми, за какво се притесняваш, че аз съм с летни?

И преди имаше доста жертви по пътищата, зимните гуми не ги понижават, а в противен случай. Дават ненужно самочувствие и карат хората да поемат опасности, които постоянно водят до тежки пътнотранспортни катастрофи. Няма нито едно доказателство, че злополука е провокирана от това, че зимата шофирате с летни гуми. Ако автомобилът ви е в редовност, няма никакво значение, че сте с летни гуми в снега. Всичко е въпрос на умения, в случай че ги нямате, никаква гума не може да ви избави. Нарочно ни карат да слагаме зимни гуми, с цел да купуваме още един чифт и да облагодетелстваме промишлеността за произвеждане на гуми.

Напоследък в гумите поставят чипове, които издават налягането им на специфичен екран, данните от който не се знае къде отиват и защо се употребяват. Гумите замърсяват природата. Ако постоянно ги сменяте, ще я замърсявате още по-често. Любопитен факт без връзка с тематиката: ‘Гумени глави’ е варненска рап група, от която са се появили Мишо Шамара и господин 100 кила, които първоначално нямали доста участия и имали една кола, само че една пролет зимните гуми останали в Килата и по този начин се скарали с Шамара, че в този момент са смъртни врагове.

Бил Гейтс има гигантска фабрика за зимни гуми в пустинята Невада, само че на никое място няма да прочетете за това, тъй като той заплаща на публицисти, които имат задача да го разказват единствено и само като хахав програмист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР