ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

САЩ зашлевиха звучен шамар на Румен Радев

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
България още веднъж остана в периферията на значимите събития. Докато преди имахме несъответстващ министър председател, който постоянно беше в разкрачено състояние, описвайки го като „ мост” сред Изтока и Запада, в този момент имаме президент, който отявлено си гледа към Изтока. И по-точно, към Москва.

Бойко Борисов ставаше за смях пред света, когато заявяваше, че няма задоволително ясни доказателства за отравянето на Сергей Скрипал, до момента в който цяла Европа гонеше съветски дипломати след безапелационните доказателства на английските служби. Сега президентът на България, марионетката на Леонид Решетников, доста внимава да не накърни кремълските ползи. И Борисов, и Радев, жестоко заплашиха националните ползи на България, тъй като не помниха, че тя е членка на НАТО и Европейски Съюз. Колкото и да не им се желае.

Последният изразителен образец за това по какъв начин български политици жестоко погазват имиджа на България е визитата на американския министър на защитата в черноморски страни. България беше пропусната като дестинация. Лойд Остин разгласи визити в Румъния, Грузия и Украйна. А можеше Вашингтон да показва поддръжка и към София. Особено в миг на турбулентни събития. Само преди няколко години агресорът Русия анексира украинския полуостров Крим. България не би трябвало да се прави, че това не я визира, тъй като Крим не е толкоз надалеч.

Както показаха от Атлантическия съвет, отводът на американския боен министър да посети България е явен знак за степента на доверие на нашия стратегически сътрудник към ръководството на Румен Радев и неговия длъжностен министър председател Стефан Янев. Радев не спря да козирува на Москва, като по същото време размахва пред Съединени американски щати и НАТО желанието, че сме щели да купуваме, неразбираемо по кое време, още осем самолета Ф-16. А в реалност, в Министерството на защитата не стопираха да се чудят по какъв начин да продължим да наливаме още пари в Русия за остаряла руска техника.

България, за жалост, още веднъж не случи на общественик. Борисов ни излагаше пред цяла Европа с байганьовското си държание, а Радев ще остане в историята единствено с лицевите си опори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР