ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Кирил Петков омайва като психотерапевт, да не го подценяваме

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Гледам непосредствено лъчение от Добрич: Кирил Петков и Асен Василев, дружно с регионалната им координаторка - млада жена с леко розова коса - на раздумка под дъжда.

За какво приказват хората: пенсиите, цените, Ковид, лекарите…

Кирил Петков ги омайва като психотерапевт: най-хубавото бягство от проблемите е да изместиш центъра на проблемите. Той им изяснява по какъв начин 400 милиона лв. могат да дойдат за бизнес-парковете, по какъв начин би трябвало да се сложат верните хора на верните места, по какъв начин “Прозрачност без граници” ще раздава документи за “община без корупция”, а популацията ще рапортува на непознатите специалисти за прегрешенията на същите тези кметове и общинари… не минава, несъмнено, без споменаване на боса на “Еконт”: той имал бизнес за 1 милиард, само че желал да се включи в политиката, ‘щото не го кѐфи по през целия ден да лови риба на Дунава край Русе. И отново, и отново някакви милиарди се изсипват напоително над главите на бедните пенсионери под ромолещия дъждец. Идилия!

Откъде ще дойдат милионите?! Ха, Асен Василев някъде се покри, само че все нещо с Румен Спецов ще вземе да измисли.

Кирил Петков получава един единствен сериозен въпрос от локален публицист на разказ за историята на Добрич: “Говорите за чест и честност, само че имате ли някакъв тест за подготвеност и полза?”

Шах с пешката!

Хора, Кирил Петков е като изваден от стихотворението “Продавач на надежда” на Джани Родари:

Ако можех да имам едно

магазинче със две полички,

бих продавал... познайте какво?

- Надежда! Надежда за всички.

“Купете! С отстъпка за Вас!

Всеки би трябвало вяра да има!”

И на всеки бих давал аз,

колкото би трябвало за трима.

А на тоз, който няма пари

и навън единствено поглежда,

бих му дал, без да заплаща даже,

всичката своя вяра.

Да не подценяваме Кирил Петков! Той е артикул Made in Hollywood: разгорещен, сияен, мил, говорлив, доброжелателен, подава ръка на всички, подготвен е да прегърне всеки. И носи вяра за милиони.

Суверенът това и чака!

П.П. Слави Трифонов и Българска социалистическа партия доста ядосани, гръмогласно оповестиха: Кирил Петков приказва лъжи, никой от нас не води диалози с “Продължаваме промяната”. Браво! Вкара ви в клопката, значи. Кирил Петков тъкмо това целѝ: народът да види, че той е отворен за диалози и съгласие, само че другите не желаят, тъй като не мислят за народа.

Партиите не бяха подготвени за “Има подобен народ”, по тази причина останаха зашеметени и потресени открай-докрай: без съответна реакция, паднаха жертва на непривичната самоувереност и надменност на хората на Слави Трифонов. Сега не са подготвени за “Промяната продължава”… и ще берат кахъри. Не са подготвени за благия звук, хрисимите усмивки и омагьосващата приказливост на “продавачите на надежда”.

А какво е по-силно от Надеждата?!

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР