ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Какво се случи с т.нар. “руски енергийни проекти” по времето на диктатурата на Борисов?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Ще стартира с дребна подготовка, с цел да разберете това, което ще обявявам тук през днешния ден. Това е нужно, тъй като не се схваща елементарно, какво се е случвало в България с т.нар “руски енергийни проекти” по времето на диктатурата на Борисов, които с изключение на съветски хибридни военни интервенции, също по този начин са комплицирани схеми за корпоративна корупция в която са забъркани западни компании, адвокатски компании и умели корпоративни нарушители.

1. Няма един вид съветски реактори от вида ВВЕР. Те са доста и разнообразни.

2. Руснаците продават на България след поредност престъпни съглашения ректор вид AES-92, който е систематична проектантска неточност в нуклеарната промишленост.

3. Руснаците се отхвърлят от този вид реактори и ги заменят с AES-2006, тъй като осъзнават тяхната техническа и икономическа неприспособимост.

4. Руснаците въпреки всичко желаят да получат пари от т.нар план АЕЦ “Белене”, само че знаят, че това не може да се случи без манипулирана правосъдна арбитражна процедура. Затова грижливо приготвят такава с хора от държавното управление на Борисов с концепцията да бъде следено изгубена от България.

5. След грижлива подготовка реалокират арбитражното дело в Женева, където не е имало риск да бъде засечена тази активност от службите за сигурност. Париж е бил доста рисково място за тях. Спомнете си къде са обитавали отровителите с Новичок на ГРУ.

6. Провеждат сполучливо операцията на арбитражното дело в престъпно съдружничество с българските си сътрудници от държавното управление на Борисов, България губи следено и театрално изплаща 1.2 милиарда лв. на Атомстройекспорт.

7. Започва подготовка за рестартиране на плана АЕЦ “Белене”, само че няма вложители или банкови институции склонни да поддържат тази финансова и техническа случка.

8. Появява се доверчив човек, който разказва в писмо до българското държавно управление, какво се е случило в Женева и предлага своята помощ още по-наивно, с цел да се защитят ползите на България конфиденциално без да подозира, че българската страна е едно цяло с съветската в тази престъпна и обвързвана с държавна измяна спекулация. Приблизително 6 месеца по-късно този човек ще почине скоропостижно от заболяване, което съветските служби всекидневно е известно съумяват да провокират при потребност, с цел да бъде убит човек в рискова за тях страна и с рисков за тях генезис по паспорт, само че да наподобява естествена гибел. Може и да е било съвпадане, само че в този “бизнес” съвпадения и случайности всекидневно няма.

Следва продължение…
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР