ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Русия през 2024: как ще завърши всичко в най-лошия случай

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Русия през 2024: обществото се тресе от репресии, а руснаците преизбират Путин. Едно фантастично съмнение и предизвестие за това по какъв начин би могла да наподобява Русия и по какъв начин може да приключи всичко в най-лошия случай.

Руското общество се тресе от репресивните закони, признати от Думата в последната година. А новите законопроекти допускат отнемане на участниците в „ екстремистки “ организации от правото да бъдат избирани за депутати и лишаването им от опция за контакти с „ нежелани “ неправителствени организации. И това очевидно не е краят. Но не очаквайте оттук насетне същинска прогноза - това е единствено фантастично съмнение и предизвестие за това по какъв начин би могла да наподобява Русия и по какъв начин може да приключи всичко в най-лошия случай.

Стабилността над всичко

Ликвидацията на несистемната част от политическия набор в Русия е в интерес на страната. Установилата се по-късно непоклатимост ще разреши на руснаците да избират на президентските избори през 2024 година не всред някакви неразбираеми млади и нападателни харизматици, а всред към този момент познати лица. Изборът може да се направи сред любимеца Владимир Путин, комуниста Генадий Зюганов и националиста Жириновски, който без значение от възрастта си към момента може да въодушевява тълпата. Сред претендентите е и неизменимият Григорий Явлински.

Няма кой различен да се намеси в тази „ борба на колосите “. Несистемната съпротива е разгромена след възобновяване на смъртното наказване през 2022 година. Последното става по молба на Обществената палата, загрижена за нарушаването на човешките права заради „ пренаселеността “ на пандизите. А те, както е известно, се препълват откогато през 2021 година за съдействие с нежелателни организации и за финансиране на екстремизъм (в лицето на екипа на Алексей Навални), дневно зад решетките се изпращат по няколкостотин души. Съдебната процедура е опростена, позволено е съвещанията да се организират без юристи. Самият Навални е изолиран в персонален затвор. И Кремъл предлага на Запада да го освободи против анулация на въведените през 2014 година „ кримски “ наказания.

Икономиката е в меланхолия. В края на 2023 година управляващите разгромяват и така наречен систематични либерали. Правителството към този момент няма потребност от препоръките на изменници, споделя министър-председателят. Завършилите всякакви европейски университети и нежелани от Русия организации като Харвард са упрекнати, че се пробват да въздействат на властта.

„ Системните либерали “ са в пандиза. А през 2021 патриотите за първи път съумяват да реализират здравословна административна регулация на цените, която измества нездравословния западен метод.

Министерство на истината

През 2024 година, в навечерието на изборите, по съглашение с Китай в страната е изключена платформата ТикТок. Официално оповестената причина: да се дадат равни условия за присъединяване на всички претенденти по държавните медии и в единствения за страната частен медиен холдинг „ Патриот “, благосъстоятелност на предприемача Евгений Пригожин (известен като „ готвача на Путин “).

Междувременно преобладаващата част от популацията напълно се е отказала от малкия екран - новините се създават от лицензирани съветски обществени мрежи и видео-платформи, процъфтяващи, откакто в Русия са били изключени всички нездравословни западни проводници на въздействие като YouTube, Фейсбук и така нататък Достъпът до съветските мрежи посредством създадените в Китай смарт телефони е свободен и безвъзмезден, а мобилните устройства, купени в чужбина, по този начин или другояче се конфискуват на влизане в Русия.

Но руснаците по този начин и по този начин съвсем на никое място не пътуват. Сухоземните граници са затворени. Авиовръзките са поскъпнали дотам, че съвсем никой не може да си разреши да лети. Освен това множеството страни не кипят от предпочитание да дават визи на руснаци.

Антиутопията като предизвестие

Разбира се, фантазиите по тази тематика могат да продължат до безспир. С репресивните си решения съветските управляващи дават пространство за проявата на черен комизъм, а страната елементарно им се подчинява. Само допреди няколко години надали някой е можел да повярва, че в Русия е допустимо да бъдат в действителност анулирани свободните избори и да бъде пренаписана конституцията.

Това не значи, че показаното тук изложение не може да се случи през 2024 година. Повтарям, че това тук е единствено антиутопия. Но е повече от ясно, че в околните години действителността няма по какъв начин да зарадва съветското гражданско общество. Репресиите ще продължат, най-малкото поради това, че и самият Кремъл не може да спре стремителния полет надолу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР