ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Ако гоним олигархията, ще гоним цялата олигархия

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Претенциите на " партиите на митинга " и техните пропагандисти, че са единствените борци с олигархията в България, а който не е с тях - е прислужник на мафията, стават все по-нагласени и подправени.

Това разяснява във " Facebook " Огнян Минчев.

Малцина са хората в България, които биха подкрепили продължаващо владичество на посткомунистическите мутри върху българската страна и общество. Все по-малко хора обаче са склонни да се разпознават с водещи " водачи на митинга ", с шоу акробати, както и с методите им на политическа битка.

Първо, още от лятото е ясно, че някои от тези протестни водачи са елементарни наемници на олигарси, влезнали в борби с господстващото крило на българската олигархия. Така българското лято от 2020 година на повърхността бе показано като национален протест, а в дълбочина значително бе измерване на силите сред олигарси - мутри на власт и подгонени от тях други олигарси - не по-малко нагли мутри.

Второ, пред очите ни тече политически цирк - шоу стратегия сякаш против силите на олигархичното статукво и контрола им върху страната. В реалност задачата на наемните циркаджии - шоу борци против олигархията - е не изтласкването на олигархичните ползи от институциите на страната, а гражданска война в самите институции на страната.

Революция, която би трябвало да смени напълно българската политическа система, да даде посредством махленски диктат държавната власт на нетърпеливи мераклии - както отпред на страната, по този начин и на опозиционни олигарси, да докара България до срив на самата кардинална опция да бъде политически ръководена и геополитически предвидима.

Е, не, няма да стане господа! Днес разделянето не е сред " мутри вън " и " положителните лели и чичовци " вътре.

Днес разделянето в българското общество е сред две групи - тези, които резервират своите демократични възгледи и желаят дълбочинни промени на страната за прогонване на олигархията от контрола върху институциите.

И тези, които желаят поредна безумна гражданска война, в хаоса на която техните олигарси ще вземат връх над досегашните олигархични кръгове, превзели институциите на българската страна. Не господа, няма да ви позволим да вършиме още веднъж гражданска война - този път в интерес на вашите мутри, и да застрашавате и дребното останало от демократичната система в България!

Ако ще гоним олигархията - ще го вършим, първо, с мирни, институционални и законни средства и принадлежности, а не с напред на полуидиоти и шоу стратегии с чалга и второстепенен рок-енд-рол...

И второ - в случай че гоним олигархията, ще гоним цялата олигархия - и днешните господстващи кръгове, и вашите олигарси, които са злотворни мутри като всички останали. Зная, мъчно ще бъде...

Олигарсите са мощни и като власт, и като спонсори... Засега играта ваш'те мутри - вън, наш'те мутри - вътре продължава...

* Заглавието е на ФАКТИ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР