ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Георги Даскалов: Какво разбрах от речите в парламента

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
1. Правителство по-скоро ще има, в сравнение с ще няма.

2. Ядрото на болшинството ще е от ИТН, Демократична България и Мутрите – общо 92 депутати + 43 от Българска социалистическа партия =135, всичко е тъкмо.

3. Минималната база за единодушие е бърза смяна в изборните закони. Но с цел да има време за такава смяна, е наложително да има кабинет.

4. Мажоритарни избори няма да има, тъй като на Слави и Тошко им е било обяснено, че изгода от нещо такова ще имат единствено ГЕРБ и Движение за права и свободи.

5. ГЕРБ и Движение за права и свободи ще бъдат изолирани, без значение от великодушните им предложения за безкористна поддръжка.

6. Ще играе метла – регионални управи, комисии и организации, бордове на държавни предприятия, ЦИК, Българска национална телевизия и въобще на всички места, където новата власт е в положение да пипа.

7. Хоризонтът на това държавно управление е пай. Целта е ясна – избори през есента дружно с президентските по новите правила и със служебно държавно управление, назначено от президента.

8. Опит за проверка на досегашните ръководства на Борисов.

9. Фокусът на новото държавно управление – заради посочените нагоре аргументи – няма да е върху пандемията, икономическото възобновяване, помощ за най-уязвимите.

10. Засега – основната дума е към този момент – никой няма желание да преразглежда външнополитическата ориентировка. Първо – тъй като се чакат доста пари от Брюксел. И, второ – не му е в този момент времето. Ама не е доста надалеч.

Това е.

Засега.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР