ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

От 2001 г. досега САЩ са прогонили между 37 и 59 млн. души от родните им домове

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Уотсън института по интернационалните и обществени проблеми към Университета Браун, част от водещите университети в света в по този начин нар. Бръшлянена лига в Съединени американски щати създава през последните години план „ Разходите за войната “, отдаден на следствията от „ демократизиращите “ войни, водени от Съединени американски щати през последните две десетилетия. Какво демонстрират изследванията на този водещ американски университет?

През миналите две десетилетия Съединени американски щати са водили военни дейности в 85 страни в света.

Над 801 хиляди души са умрели вследствие на директни удари с американски бомби, ракети, патрони, дронове, а непряко са починали още няколко пъти по толкоз.

От непосредствено разстреляните или взривените с американско оръжие са над 335 хиляди елементарни почтени жители – дами, деца, старци и прочие.

Между 37 и 59 милиона души са били прогонени от родните им места домове. От своите домове са били прогонени 5.3 милиона афганистанци, 9.2 милиона иракчани, 3.7 милиона пакистанци, 1.7 милиона филипинци, 4.2 милиона сомалийци, 4.4 милиона йеменци, 1.2 милиона либийци, 7.1 милиона сирийци.

Федералните разноски за тези войни са 6.4 трилиона $.

Една част от прогонените се насочиха към Европа, където протече развой на ислямизация в редица европейски страни, а това докара до възхода на десни, антиемигрантски, популистки и расистки придвижвания и партии.

Всичко това е правено в името на „ демокрацията “, само че на процедура войните са водели до нарушение на човешки права и свободи в страните, в които са се провеждали те.

Прогонените от „ демократизиращите “ света Съединени американски щати са над 8 пъти повече от днешно население на България. Преди 31 години то бе с 2 милиона повече. В България не падаха бомби, само че с дейностите на тези, които постановяваха неолибералния компрадорски и клептократски капитализъм за 31 години бяха унищожени или прогонени 2 милиона души. Страната бе превърната в в място с най-болно, бързо умиращо и изчезващо население на земята. По времето на „ неприятния “ Тодор Живков и неговите прародители популацията на България се усилва с няколко милиона души, по времето на неговите громители и „ демократизатори “ на страната, то понижа с два милиона души. Това е повече в сравнение с за 5 века под Османско иго. След завоюването на България от османските турци нейното население понижава с към 1 милион души. След това стартира да пораства и за пет века се усилва с няколко милиона души. След трите десетилетия компрадорски и клептократски капитализъм, наименуван от неговите основатели „ демокрацията “, нейното население понижа с 2 милиона души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР