ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Свръхзвуков Циркон за ЧРД на Путин, а границите на Русия са в пламъци

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Русия е направила сполучливо тестово изстрелване на свръхзвукова крилата ракета " Циркон " в Баренцово море.

Това е споделил началникът на Генералния щаб на съветската войска Валери Герасимов на съветския президент Владимир Путин за 68-ия рожден ден на президента на Русия.

Така Путин се причисли към плеядата на известни диктатори, които избират да демонстрират военни мускули за своя рожден ден.

През 2020 година Русия трябваше да възвърне величието си, а Путин да получи статут на " извънреден общественик ".
Снимка: БГНЕС Вместо това годината беше цялостна с компликации за мощния човек в Кремъл, който желае да затвърди властта си в духа на съветския имперски царизъм.Тази година трябваше да бъде годината на Владимир Путин. В началото на 2020 година изглеждаше, че съветският президент е обмислил и пресметнал всичко, разяснява U.S. News & World Report.  Свръхзвуков

През януари 67-годишният държател разгласи огромни конституционни промени, които след две десетилетия на власт на процедура ще му разрешат да остане там, колкото желае. Официалният референдум за тези промени, в началото плануван за април, трябваше да обезпечи обществено приемане на статута му на държател, който държи крепко властта по-дълго от всеки различен в Русия след Йосиф Сталин.
Тържествата и парадите в чест на 75-годишнината от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия също трябваше да служат като самобитно публично потвърждаване на Путин.

Избухването на пандемията от ковид по света обаче обърка проектите на Кремъл за провеждането на референдума и на тържествата от успеха над Третия райх.

Допитването даже и отсрочено беше извършено. Референдумът препотвърди

желанието на Путин да се трансформира и инстуционално и в първия за XXI век съветски цар самовластник .
Снимка: БГНЕС  Свръхзвуков

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде знак за своя интерес към завръщането на Русия в Г-8.
Москва беше изключена от този конгрес на най-развитите индустриални страни в света поради нашествието на Кремъл в Украйна през 2014 година

Тръмп не получи обаче поддръжка за концепцията си. Европейски Съюз остана корав, че Крим е окупиран нелегално и той би трябвало да бъде върнат на Украйна.
Путин получи удар и от Тръмп, който заплаши със наказания фирмите, които вземат участие в построяването на " Северен поток 2 " и " Турски поток ".

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео уточни, че двете газови трасета не са " търговски планове ".

" Те се явяват основните принадлежности на Кремъл за употреба и разширение на зависимостта на Европа от съветските енергоносители, принадлежности, които подриват Украйна, прекратявайки преноса на газ през тази сериозно значима демократична държава; принадлежности, които в последна сметка подриват трансатлантическата сигурност. Съединени американски щати постоянно са подготвени да оказват помощ на нашите европейски другари да удовлетворят техните енергийни потребности ", разгласи в средата на месец юли Помпео.

Така от средата на годината

дворецът от карти на Путин стартира да понася удари.

В Беларус избухнаха митинги след фалшифицирани президентски избори, които не престават и до през днешния ден.
Хиляди беларусци стачкуват против неприкритото предпочитание на Александър Лукашенко на остане на власт.

Ситуацията в Беларус оказва максимален напън върху Владимир Путин.
Беларус остава плацдарм за Русия в Европа и последната от славянските страни, която се счита за съдружник.

Днес хиляди беларусци намерено декларират, че не желаят повече Лукашенко, толерираната от него корупция и налагането на властнически жанр на ръководство. Гражданите на Беларус желаят народна власт.

Така те унищожиха мита, че беларусите са толкоз политически пасивни, толкоз привикнали с тиранията и тоталитарното ръководство, че в никакъв случай няма да стачкуват против Лукашенко.

Отравянето с новичок на водача на съветската съпротива Алексей Навални разбуни страховете на Запад за дейностите на Кремъл против критиците на режима на Путин.

Навални беше избавен в берлинска болница.
Германия загатна за опцията за налагане на наказания против Русия след очевидното отравяне на Навални.

Последните дни Киргизстан е обзет от вълнения. Те избухнаха след провеждането на парламентарни избори.

Към протестите в Киргизстан и Беларус, които бяха реакция на подправяне на резултати от избори, в този момент се причислява и войната сред Армения и Азербайджан, като всички те съставляват гърмеж на политическия риск из цялата сфера на въздействие на някогашния Съветски съюз.
Тези събития провокираха безпорядък във значимите стопански и военни съюзи на Кремъл, а същото по този начин повдигат въпроса

за ролята на Русия като страна, която обезпечава стабилността в постсъветското пространство,

разяснява в. " Файненшъл таймс ".
Снимка: БГНЕС  Свръхзвуков

Всяка от тези три рецесии е съществено предизвикателство за Русия. Всяка една от тях сплотява в себе си сериозните проблеми, наследени от разпадането на Съюз на съветските социалистически републики като авторитаризма, заканите за свободата на изборите, териториални разногласия и етнически спорове и сложното създаване на гражданско общество.

" Файненшъл таймс " напомня, че Кремъл има военни бази в Армения, Беларус и Киргизстан и се счита за техен най-съществен задграничен сътрудник. Русия попречва трети страни като Европейския съюз в Беларус и Китай и Съединени американски щати в Киргизстан да засилят своето въздействие.

В началото на 2020 година вероятностите пред Путин бяха блестящи. В края на тази високосна година Русия би трябвало да се оправи с проблеми, които бяха наследени от разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.
Кремъл се нуждае от нова тактика за развиване на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР