ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на „Локхийд Мартин“ пред ФАКТИ: Няма още решение България да купи нови 8 изтребителя F16 Block70

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
С вицепрезидента на „ Локхийд Мартин “ Джей Ар Макдоналд разговаряхме в сряда на интернационалното ревю " Хемус " в Пловдив.

Запитване от държавното управление да изследва цени и наличия за вероятно пазаруване на още 8 изтребителя F-16 и 3D радари стана мотив за нов скандал сред ръководещи и съпротива.

- Г-н Макдоналд, по кое време можем да чакаме първия изтребител F-16 Block70 да постъпи на работа в бойната авиация на България?
- Това е въпрос към американското държавно управление. Нашата задача е да произведем контрактуваните F-16 Block70 според всички условия, които са контрактувани сред Съединени американски щати и България.

Това включва и срокът за тяхното произвеждане. След това ще ги предадем на американското държавно управление. То ще ги тества и след края на този развой ще се пристъпи към предаването им на българското държавно управление.

- " Локхийд Мартин " има към този момент среща с българския министър председател. От нея изтече новината, че България желае да закупи нови 8 F-16 Block70. Ще има ли нова договорка?
- Мога да кажа, че няма решение за закупуване от България на нови 8 изтребителя. Имаме искане за информация от България сега.

Искам да отбележа, че това е естествена процедура. Искането за информация се прави от обещано държавно управление, когато то желае да направи овреме план за бъдещите си разноски.

Така то получава цялостната информация какъв брой пари ще са нужни за дадена договорка.

- Има ли изясненост каква сума ще влага " Локхийд Мартин " като част от договорката за първите 8 изтребителя?
- Ние сме при започване на процеса по набиране на подобаващи планове.

Работим в тясно съдействие с министерството на стопанската система, с цел да набележим перспективни области за вложения. За момента сме набелязали 6 благоприятни условия за вложения от " Локхийд Мартин ".

На този стадий е прекомерно рано да се разкриват детайлности.

- След срещата с премиера излезе новината, че България може да закупи и 3D радари от " Локхийд Мартин ". Това неизменима част ли е от договорката за изтребителите?
- Няма връзка сред договорката за изтребителите за българската авиация и възможен контракт за 3D радарите. Аз давам отговор за изтребителите.

За радарите дава отговор различен отдел от " Локхийд Мартин ". По тази причина не мога да разясня 3D радарите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР