ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Кръпката, Маричков, артисти… Кой всъщност брани корупцията и фасадната демокрация?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Оформя се забавно събитие у нас – рок-консерватори, които не обичат митинги. Стари рокаджии като Васко Кръпката и Маричков се изричат скептично за митинга, а в същото време се ласкаят там на площада да пускат песните им. Впрочем, Кръпката има и изискване – в случай че пускат песни на Слави Трифонов, той не разрешава да пускат и негови. Като че ли някой ще го пита.

Двете остарели муцуни към този момент са в пенсионна възраст, може да си разрешат да са на страната на олигархията. Не са бунтари като остарелите рокаджии по света.

На Райна Кабаиванска, някогашна оперна певица на 85 години, която се хвърли да пази държавното управление на Борисов и полицията на площада, по ѝ отива да е реакционер, но рокаджии… Всъщност не всички са толкоз директни в отбрана на статуквото.

Пред БНР Маричков споделя: „ Сериозно е, когато протестираш против нещо, да предлагаш какво тъкмо да се направи на негово място. Затова не ме виждате по митингите. … Много желая да ми се изясни, и съм се опитвал да ми обяснят хора, които вземат участие в митинга, и то значими хора, с които съм разговарял, по какъв начин тъкмо ще стане това – „ Мутрите вън” и кои ще бъдат тези, които ще заместят мутрите… Изглежда, че става дума единствено за някои мутри, не за всички. …Там стачкуват хора с радикално противоположни възгледи, хора, които между тях не могат нищо общо да имат. Как тъкмо са един до друг? Като едните желаят едно, а другите радикално противоположното… Много желая някой да ми отговори по какъв начин тъкмо и какво предлага да стане… Това не съм чул до момента “.

Маричков, види се, не е чул, че от площада желаят да се махне корумпираното държавно управление и да има избори. Кое е радикално противоположното? Може би би трябвало да му се изяснява особено.

Васко Кръпката е доста по-объркан и развива пред обслужващите властта медии наивни разсъждения, каквито не можеш да чуеш и от 15-годишен възпитаник. В две изявленията за „ 24 часа” в границите на десетина дни Кръпката приказва като пропагандатор на ГЕРБ.

„ Не мисля, че положението на страната ни е толкоз неприятно. Напротив, тук се случват доста хубави неща, не съм толкоз нападателно надъхан към днешния живот…

…Не съм склонен, че преходът е несполучлив. …Радвам се, че тук има произвеждане, животът не е спрял. Много неща разцъфтяват, в културно отношение – също.

…И се възпирам от барикади, тъй като за първи път в историята на митингите, те са дружно с Българска социалистическа партия. На младежите желая да кажа, че в никакъв случай не би трябвало да бъдат с БСП…

…Тези, които блокират някои кръстовища, са доста по-малко от тези, които желаят да преминат оттова. През 2013 година вечерно време блокирахме кръстовища и протестирахме срещу Орешарски, тогава нямаше недоволни…

Не желая Румен Радев, който е показан от Българска социалистическа партия и от хора, които сътвориха мутрите в тази страна, да прави длъжностен кабинет…”

…Има и напpедък и към този момент не виждам ония моcквичи от предишното, а вcе по-хубави коли и cелcкостопанска техника.

В огромните гpадове стартира да cтава натоваpено c коли и кaмиони. Има задpъcтвания, само че пъĸ е цялостно c кaкви ли не магазини, кpъчми и доcта кyлтypни cъбития. Театpи, ĸонцеpти, детcки школи по какво ли не. Просто виждам наред с бедните изоставени градчета и села и много пооправени. Някак постепенно стартира да се разсънва някакъв живот и да се провеждат хората за някаква работа и много производства… “

А пред „ Фактор.бг” Кръпката е още по-директен:

“ (ГЕРБ) Управляват България с доста работа, няма спор, и доста строителство… и неприятно, и хубаво. Борисов твърди, че е срещу комунистите. За мен, обаче той не направи задоволително в посока декомунизация, лустрация и прочие …Питам се обаче – за какво комунистите, въпреки това, доста го ненавиждат? Нинова бълва огън и жупел против него, няколко пъти избор на съмнение, дружно с Движение за права и свободи, което ме навежда на мисълта, че може да има защо…

Това, което към този момент съумя този митинг, е да раздели десните, тъй като Демократична България към момента не се разграничи ясно от комунистите и техните лакеи, които също са дейни протестиращи в момента….

Гласувам от години за най-десните… “

Гневно се изрече срещу протестиращите и младият водещ на „ Преди обед” по Би Ти Ви Сашо Кадиев, ожали служителите на реда. Противоречиви изявления „ Добре, ще се махне Борисов, но след това какво ще пристигна, какво предлагат…” са изказвали и някои артисти, артисти.

Нормално е част от обществото да има консервативна позиция и да не харесва митинги. Забелязва се, че някои не смеят да демонстрират непосредствено поддръжката си за ГЕРБ и Борисов. Изглежда към този момент е срамно.

Всички така наречен консерви, имат един проблем – те одобряват ръководството на Борисов. Ама какво щяло да пристигна след него… За някои той дори няма опция.

Тоест, за тези хора Борисов не е корупция, не е дъното на Европейски Съюз, не е тотална корист с власт, фасадна народна власт, зад която си назначава основни прокурори, ръководи организации и комисии по телефона, ръководи с маша малките екрани, раздава футболни тимове, дава пари от нашия бюджет като от джоба си, на който реши и за каквото реши, употребява целия запас на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и медиите да клюки, очерня политическите си съперници. И споделя, че мафията желала да го смъкна.

Е, бранителите на статуквото – това пазят. Те са корупцията, те са смачканата независимост на словото, те са имитацията на народна власт.

Автор: Иван Бакалов

Източник: E-vestnik.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР