ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Божков с имот за над 20 милиона евро в сърцето на Париж

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Васил Божков има изключителн безценен парцел в центъра на Париж в импозантна постройка на брега на Сена, написа проверяващият уебсайт " Биволъ ". Имотът е закупен за 20,6 милиона евро през есента на 2008 година Инвестицията е с пари от офшорна компания, която съгласно Панамските документи е също благосъстоятелност на самия Божков още от 2003 година Чрез друга негова офшорка той е вложил в самолети., сочат файловете в офшорните регистри.

В обществения Търговски указател на Франция са регистрирани две компании на Васил Божков – SCI BO и SCI BOTWO. SCI значи Société Civile Immobilière и отбелязва характерна правна форма на компания, основана за ръководство на недвижими парцели. И двете компании са основани през есента на 2008 година, директно преди да закупупят парцелите. Именно в данните от Панамските досиета излиза информация за заем сред панамската компания Variety Finance SA и френската компания SCI BO за 20 600 000 евро, който е провиснал целево директно след основаването на френската компания и е целево за придобиване на недвижима благосъстоятелност на адрес 27 Quai Anatole France в седми парижки регион. Заемът е за 11 година с рента 3% годишно, като SCI BO се ангажира да изплати на офшорката 15% от облагата в случай че продаде постройката. Върху постройката е учредена ипотека в интерес на Variety Finance SA.

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) изиска запор на имущество за стотици милиони на Божков и свързани с него лица единствено преди 10 дни. В известието се споделя, че измежду желаните за лишаване парцели има и такива в Париж.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР