fakti.bgАмерикански застраховател обяви за тотална щета Lotus Elise от 2005

...
fakti.bgАмерикански застраховател обяви за тотална щета Lotus Elise от 2005
Коментари Харесай

Тотална щета заради драскотина на бронята

fakti.bg

Американски осигурител разгласи за тотална вреда Lotus Elise от 2005 година поради незначителна на пръв взор цепнатина в предната ризница. Сметката за поправката на детайла се оказала толкоз висока, че застрахователят отказал предпочел да заплати цялата кола, споделя американското сп. Road & Track.



 

Собственикът Филип Кингстън не се тормозил изключително, когато чукнал предна ризница на " лотуса ". Когато обаче от сервиза пресметнали, че ремонтът ще коства $19 000, челюстта му увиснала. Само новият подробност коствал $5 000, освен това без монтажа. Още $6 000 щяло да излезе боядисването с екзотичната бронзова багра.



 

 

Когато теглили чертата, от застрахователната компания предложили на Кингстън да му изплатят цялата стойност на спортното купе - $33 000. От куриозния процес на събитията в последна сметка се възползвал незнаен покупател, който купил " интонации " Elise на 68 406 благи (110 065 км) за $24 000 (€20 807) на търг в eBay - с към $6 000 (€5 202) по-малко от пазарната цена.



 

Новият притежател сигурно е удовлетворен от договорката. Ако не се брои " тоталната вреда " на бронята, английската оса се намира в прелестно положение. Току-що била обслужена на цялостно с нови работни течности, спирачни дискове и накладки и филтри. Освен това била един от едвам петте или шестте автомобила от този модел в бронзов цвят на територията на Съединени американски щати.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР