Фактът, че не беше постигнато споразумение /относно членството на България

...
Фактът, че не беше постигнато споразумение /относно членството на България
Коментари Харесай

Германия: Неприемането на България и Румъния в Шенген беше грешка

Фактът, че не беше реализирано съглашение /относно участието на България и Румъния в Шенген, бел.ред./, беше европейска и геополитическа неточност, съобщи немският министър на външните работи Аналена Бербок пред „ Диджи 24 “, представен от „ Румъния джърнъл “.

Според министъра присъединението на България и Румъния към Шенген ще последва, макар че неуспехът в Съвета на Европейски Съюз е " огромно отчаяние ".

 

" Румъния и България направиха доста, с цел да се приготвят за присъединение към Шенгенското пространство. По-специално Румъния е положила огромни старания и дава отговор на всички условия. Ето за какво това, че присъединението в този момент не се е състояло, е огромно отчаяние. До последния миг се борихме за друго решение “, съобщи Бербок.

 

„ Дори и тази година това да не беше допустимо: Съветът не сподели " не ", а просто към момента не е споделил " да ". Убедена съм, че присъединението към Шенген ще последва. За тази цел е значимо този въпрос бързо да бъде върнат в дневния ред на Европейски Съюз ", съобщи Аналена Бербок.

 

С наближаването на края на 2022 година австрийските управляващи записват доста понижаване на броя на молбите за леговище. От началото на годината до ноември те надхвърляха 100 000 случая, заяви в понеделник Министерството на вътрешните работи на Австрия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР