Факт е, че изтръпването на крайниците е много неприятно състояние.

...
Факт е, че изтръпването на крайниците е много неприятно състояние.
Коментари Харесай

Какво значи, ако ръцете и краката ни често изтръпват?

Факт е, че изтръпването на крайниците е доста неприятно положение. Усещаме по какъв начин част от тялото ни за известно време се „ сковава “ и усещаме дискомфорт. Ако това ви се случва съвсем всеки ден, то би трябвало наложително да се консултирате с доктор. Възможно е изтръпването да подсказва за по-сериозно заболяване, на което да се обърне внимание.

Днес ще ви споделим какви могат да са някои от аргументите за изтръпването на крайниците.

Ето ги и тях:

Витаминен недостиг

Всъщност това е най-честата причина. Ако страдате от липса на витамини В, В1, В6, В12 или витамин Е, допустимо е да усещате изтръпване в крайниците. Прекалено огромното количество витамин D в организма също може да е причина за изтръпване.
Защо ръцете ви изтръпват, до момента в който спите
Когато спим умерено през нощта, дълго време сме в една поза. В резултат на това ръката може да изтръпне. Но крампи и изтръпване се поя...
Прочети повече
Травма

Ако прекомерно постоянно вдигате тежести или не спортувате вярно и здравословно, това също може да докара до неприятното чувство на бодлички в ръцете и краката.

Алкохол

Не забравяйте, че алкохолните напитки, с изключение на да ни повдигат настроението, са способни и на това да увредят нервите на човек. Винаги консумирайте с мярка.

Токсини и медикаменти
Магнезий при изтръпване на ръцете – ще ни помогне ли?
Много хора си задават въпроса дали в действителност хранителната добавка магнезий оказва помощ при изтръпване на ръцете и по кое време в действителност се постанова да...
Прочети повече
Токсините в околната среда също може да доведат до увреждане на нерви и да станем очевидци на изтръпване. Същото важи и за честия банкет на антибиотици.

Ухапвания от животни

Проблеми, свързани с щитовидната жлеза

Разбира се, не е гаранция, че изтръпването на крайниците е обвързано с някои от тези аргументи, които споделихме с вас. Затова, в случай че нещо ви тревожи, не губете време, а се консултирайте неотложно с лекуващ доктор.

Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията с доктор!

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР