Факт е, че голяма част от стопаните на котка, или

...
Факт е, че голяма част от стопаните на котка, или
Коментари Харесай

Хранене на кастрирана котка

Факт е, че огромна част от стопаните на котка, или пък тези, които имат намерение да се снабдят с подобен обаятелен мъркащ любим, се тормозят от мисълта за неговата кастрация. Не е ли кастрацията на котката изцяло нечовешко, си споделят те. Да се отнеме желанието за чифтосване на котката или котарака не е ли срещу природата им?

Подобни мисли са изцяло обясними, само че в действителност няма никаква човечност в това да сте затворили едно полово зряло животно в дома си и да не му предоставяте опция да се чифтосва на воля.

При развъждане на котка в апартамент също разгонването ѝ може да се окаже трудно както за вашия домакински любим, по този начин и за всички членове на фамилията. Решението на вашия проблем, както и този на котката ви, се крие точно в нейното кастриране.

След като кастрацията на мъркащия ви другар към този момент е реалност, ще би трябвало да обърнете особено внимание на хранителния му режим, тъй като кастрираните котки стават много по-спокойни (друга причина за кастрацията им е, че способства за понижаване на агресивността им) и мързеливи.

Което пък ги прави елементарно податливи към струпване на непотребна телесна маса. Казано малко по-подробно - кастрираните котки ще стартират да не изразходват задоволително сила, ще имат забавена обмяна на веществата, като в същото време апетитът им ще е голям. Затова може да се стигне и до затлъстяване при котките. За да се избегне сходен проблем, е желателно да се съблюдава деликатно храненето на кастрираната котка.

Храненето на кастрираните котки би трябвало да се реализира по-често, само че на дребни порции и то със специфична нискокалорична храна за кастрирани котки.

На пазара се оферират както консервирани храни, по този начин и гранули, които са предопределени за котки, които са кастрирани. Добре е да ги редувате и постоянно когато давате гранули да оферирате на мъркащия си любим и прясна вода за пиянство.

Имайте поради, че кастрираните котки са по-застрашени от насърчаване на болести на пикочните пътища, в сравнение с некастрираните. Предлагането на прясна вода е безусловно наложително изискване за здравословното им меню.

Ако желаете да си вземете котка, разгледайте нашите разгласи за котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР