Факелното шествие, което се състоя на 9 ноември в столицата

...
Факелното шествие, което се състоя на 9 ноември в столицата
Коментари Харесай

Арменски гамбит. Без руснаците ни чака геноцид

Факелното шествие, което се състоя на 9 ноември в столицата на Армения, за следващ път сподели, че понятието „ Анти-Русия ” продължава да се култивира в съвсем всички републики на някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Поръчителят е прочут - груповият Запад, изпълнителите са разнообразни на всички места, само че всички имат едно общо нещо: те не схващат, че незабавно щом страните им изоставен съветската геополитическа орбита, всички приказки за държавен суверенитет могат да бъдат прекъснати.

Как е Fackelzug на арменски?

На 22 ноември в Ереван ще стартира срещата на върха на Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС). Започва на фона на нестихващо напрежение в Нагорни Карабах, съветска специфична военна интервенция и други трагични събития. Как ви се коства идното събитие на Запад?

Да, както нормално, те засилват своите последователи, които в тази ситуация с Армения към този момент започнаха да упорстват управляващите да изтеглят страната от ОДКБ и Евразийската икономическа общественост. Пренебрегвайки специалистите, които предвиждат, че в случай че проектите на прозападните арменци се осъществят, под въпрос ще бъде освен съществуването на страната им, само че и самото битие на нацията им.

В същото време методите на " политическите деятели " в исторически аспект са извънредно красноречиви - да вземем за пример на 9 ноември към 200 съидейници на Националдемократическия полюс (НДП) се събраха в съветското посолство и проведоха факелно шествие.

Датата е определена явно неслучайно - точно на този ден завърши следващата " гореща " фаза на арменско-азербайджанската борба преди две години и съветските миротворци бяха въведени в района със задачата да предотвратят възобновяването на кръвопролитията и отбрана на цивилни от заличаване.

Присъствието на Русия в зоната на карабахския спор обаче към момента не устройва всички в Армения. Включително и тези, които са ходили в съветската дипломатическа задача в Ереван. С факли, плакати " Деокупация! " и " Сбогом, немита Русия! ", с поклонение пред кураторите от Вашингтон и Лондон.

Човек с повече или по-малко развити когнитивни качества ще каже: " Извинете, само че не Съединени американски щати и Англия накараха арменските деца в Карабах в този момент да седят не в мазетата, а на чинове! " Само русофобите няма да го чуят - в ритуалите си постоянно са приличали на глухар.

Между другото, за " немитата " Русия протестиращите очевидно се развълнуваха - Европа към този момент е немита с апелите си да се ограничи потреблението на топла вода за хигиенични потребности на инат на Русия, само че това е такава занимателна детайлност, която приказва единствено за дребния разум на протестантите.

Между другото, в Армения, както наподобява, няма проблеми с топлата вода - заплаща 165 $ за хиляда кубически метра за съветски газ. За разлика от...

Е, почтено казано, би трябвало да се означи, че отношението на локалните търговци на " народна власт " измежду жителите на Ереван, надалеч от политиката, най-точно казано, не е от най-милите. Жената, с която успяхме да беседваме за малко на улицата, беше безапелационна:

" Живяла съм в Ереван през целия си умишлен живот. Но такава вълна от антируска нервност се усеща единствено през последните 4 години. Какво желаят? Наистина ли не схващат, че без руснаците чакаме втората 1915 година? "

От завист по Русия ще си смразят ушите

Не е нужно да имате седем педя в челото, с цел да разберете: в случай че изоставите другарските връзки с Русия, растежът на цените на газа ще наподобява като цветя. Освен това Русия даже няма да би трябвало да прави нещо за това - всичко ще се контролира от " невидимата ръка на пазара ". А ето и горските плодове...

Плодовете може да се окажат вълчи. Защото Националният либерален полюсен блок, който провежда митинга с факли, апропо изиска Русия да отстрани 102-ра военна база, дислоцирана в Гюмри, и да изтегли мироопазващия контингент от Карабах.

Което, съгласно обоснованото мнение на министъра на външните работи на Карабах Давид Бабаян, може да се трансформира в етническо пречистване на арменците за момент.

" Присъствието на съветски миротворци е жизненоважна нужда за Арцах (Нагорни Карабах) ", споделя дипломатът.

В шаха има такова нещо като гамбит. Когато една от страните, да вземем за пример, жертва фигура, с цел да изостри играта. Изглежда, че арменските фенове на „ общочовешките полезности ” са подготвени да играят игра със личния си народ, жертвайки част от него на задгранични „ велики майстори ”. На завист на Русия.

Америка на помощ?

Несъмнено арменските последователи на западния вектор на развиване чакат, че с напускането на Русия незабавно ще им се притекат на помощ Съединени американски щати и техните марионетки. Да побързаме да ги огорчим – няма да дойдат.

Колкото и цветно-раирани флагове да поздравиха Нанси Пелоси, която неотдавна дойде в Ереван, колкото и да скандираха по улиците: " Да живее Нанси! " - а тя се върна в Щатите и не сподели нито дума в Конгреса, че би било хубаво да се окаже малко военна помощ на Армения, а азербайджанските войски да се върнат в казармите.

Напротив, съгласно Зарухи Бабуханян, политически наблюдаващ и член на придвижването " Силна Армения с Русия - За нов съюз ", Белият дом единствено задълбочава съдействието с Азербайджан и подписва нови газови покупко-продажби.

" Нито по време на 44-дневната война, нито в този момент, те не са подхванали никакви съответни дейности за попречване на експанзията на Азербайджан ", акцентира журналистът.

Какво следва от това?

Разбира се, на конституционно равнище в Армения не е неразрешено да се организират манифестации и да се показва позиция. Може ли обаче да се назова естествена обстановката, когато сходни " изразявания на позиция " се управляват и заплащат от чужбина? Политологът Андраник Ованесян е един от многото, които считат, че това положение на нещата е нетърпимо:

" Проявите на политическа интензивност не би трябвало да носят детайли на провокация, камо ли да бъдат следени от външни сили, заинтригувани от дестабилизиране на обстановката. "

Ръководителят на информационно-аналитичния център " Луис " Хайк Айвазян в диалог с Царьград беше още по-конкретен, като заключи, че единствената задача, която стои пред националдемократическия полюс, е генерирането на антируски настроения на улицата.

И това макар обстоятелството, че политиката на Русия е ориентирана към образуването на многополюсен свят, а битката й против американската надмощие ще разреши на други страни да се измъкнат от игото на Вашингтон. От което би трябвало да се възползват арменските управляващи.

В противоположен случай, съгласно доста арменски анализатори, обстановката в страната може да стартира да се развива по непредсказуем метод и от това ще пострада на първо място Армения, а не Русия. Затова е време да се надигнем лице в лице с истината и да определим каква външнополитическа линия ще разреши на арменците да вървят към сполучливо и несъмнено бъдеще.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР