Създателите на Fortnite Epic Games, обявиха придобиването на Harmonix, студиото

...
Създателите на Fortnite Epic Games, обявиха придобиването на Harmonix, студиото
Коментари Харесай

Epic Games придобива Harmonix

Създателите на Fortnite Epic Games, оповестиха придобиването на Harmonix, студиото зад Rock Band. Именно Fortnite е повода за договорката сред двете компании, като Harmonix ще са натоварени със задачата да основават „музикални пътешествия“ и геймплей към тях за една от най-популярните видеоигри в последните години. В същото време обаче, студиото ще продължи да поддържа своите сегашни заглавия, като плануваните допълнения за Rock Band 4 ще продължат да излизат и през 2022, а Fuser и другите заглавия на студиото ще продължат да се оферират в Steam и за конзоли. Сървърите на по-старите игри на Harmonix няма да бъдат изоставени, допълват от студиото.

„Harmonix постоянно са били ентусиазъм за основаването на най-любимите интерактивни музикални прекарвания и посредством присъединението ни към Epic, ние получаваме опцията да продължим да вършим това, само че с обсег. Заедно ще прекрачим креативните граници на това, което е допустимо и ще създадем нови способи за нашите играещи да композират, извършват и споделят музика“, показа в анонса на за съглашението сред двете компании един от основателите и ръководител на Harmonix Алекс Ригопулос.

Придобиването на Harmonix от страна на Epic е следващата сходна договорка за компанията, откакто по-рано тази година бяха привлечени Sketchfab, ArtStation, Tonic Games Group, Capturing Reality и Rad Game Tools. Настоящата стъпка на студиото съставлява сигурно и продължение на напъните на студиото по построяването на тяхна лична метавселена с център Fortnite. В последните месеци се вижда извънредно говорене точно в посока на построяването на метавселени от разнообразни страни. Макар и първи да беше точно изпълнителният шеф на Epic Games Тим Суини и то надалеч преди всички други, то тук се включиха Microsoft, Фейсбук, Nvidia. За метавселените неотдавна заприказва дори и съветският президент Владимир Путин.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР