Facebook обяви, че пуска Информационен център за COVID-19 в социалната

...
Facebook обяви, че пуска Информационен център за COVID-19 в социалната
Коментари Харесай

Facebook ще информира за коронавируса - slava.bg

Facebook разгласи, че пуска Информационен център за COVID-19 в обществената си мрежа. Той последователно ще се появи в профилите на всички консуматори по целия свят.

В този информативен център потребителите ще могат да виждат вести и данни за пандемията, които идват от тествани източници. Целта на Фейсбук е да понижи разпространяването на подвеждаща информация и да улесни хората.

Данните ще се обновяват в действително време и ще идват от национални и световни институции и организации. Ще има и препоръки за хигиена, понижаване на риска от разпространяване на вируса и други Постепенно ще се оферират и групи, в които хората да обменят въпроси и информация.

Онлайн центърът потегля първо в Италия, Франция, Германия, Испания, Англия и Съединени американски щати. В идващите дни последователно ще се появява и в останалите страни.

Центърът ще е ситуиран в горната част на потока от изявления (News Feed) в профилите на потребителите. Информация от него ще излиза и по-надолу, когато хората преглеждат останалите вести.

Междувременно компанията разгласи, че понижава броя на модератори, които преглеждат вести и реклами преди публикуването им. Повечето от тях ще работят от домовете си или ще са чиновници на самата компания, а не на външни компании както до момента. Така ще бъде за неопределен срок. Фейсбук прецизира, че това ще докара до по-бавно издание на реклами и разгласи, закъснение на разглеждането на недоволства за отказана обява и други

Фейсбук добавя, че обстановката непрекъснато се трансформира и по тази причина може да вкара и други промени. "Ще вършим всичко допустимо, с цел да се оправяме с всеки проблем допустимо най-бързо и ще продължаваме да ви осведомяваме ", споделя компанията към основателите на наличие, предава Vesti.bg.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР