Facebook обяви, че променя корпоративното си име на Meta. Отсега нататък

...
Facebook обяви, че променя корпоративното си име на Meta.
Отсега нататък
Коментари Харесай

Facebook променя името си на Meta

Фейсбук разгласи, че трансформира корпоративното си име на Meta.

„ Отсега нататък преди всичко ще бъдем метавселена, а не Фейсбук – съобщи изпълнителният шеф на компанията Марк Зукърбърг. – С течение на времето няма да ви се постанова да употребявате Фейсбук, с цел да боравите с останалите наши услуги. “ Той също по този начин показа логото на Meta с формата на синя лента на Mobius.

Дългоочакваната смяна идва към седмица, откакто The Verge заяви за първи път, че компанията се рембрандира, с цел да се концентрира върху своята концепция за метавселената, където човек ще изостави екраните и ще изпита резултата от наличието си във виртуалната действителност.

" Аз одобрявам класическото обучение, а думата „ meta ” идва от гръцката дума, означаваща „ след “. За мен това символизира обстоятелството, че постоянно можеш да построиш нещо друго “, сподели Зукърбърг.

" Научихме доста от битката със обществените проблеми и живота под затворени платформи и в този момент е време да използван всичко, което научихме за построяването на идващия стадий ",  сподели Зукърбърг по време на годишната конференция на разработчиците.

" Нашите приложения и техните имена и марки не се трансформират ", добави той.

Промяната на името не е нещо извънредно за колосите от Силициевата котловина.

През 2015 година Гугъл сътвори създаде Alphabet Inc като холдингова компания, с цел да разшири бизнеса си оттатък региона на интернет търсенето и рекламата и да ръководи разнообразни други инициативи – от планове за самостоятелни транспортни средства до здравни технологии.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР