Facebook обикновено не е първото име, за което вероятно се

...
Facebook обикновено не е първото име, за което вероятно се
Коментари Харесай

Facebook ще ни учи как да защитаваме личните си данни






Фейсбук нормално не е първото име, за което евентуално се сещате, когато помислите за добра отбрана на персоналните данни, само че обществената мрежа се надява нова просветителна акция да промени това. Преди влизането в действие на регламента за отбрана на персоналните данни в Европейския съюз компанията за първи път разкри своите правила за цялост на персоналните данни. Освен това добави видео клипове в секцията „ Новини”, които да демонстрират на потребителите по какъв начин да ръководят рекламите, които виждат; по какъв начин да изтриват остарели изявления и какво се случва с тяхната информация, когато бъде изтрита от профила им.

Според регламента на Европейски Съюз – General Data Protection Regulation или единствено GDPR – фирмите би трябвало да улеснят процеса, посредством който потребителите могат да изнасят и изтриват данни, както и да рапортуват за приключване на данни до 72 часа, откакто случаят се е случил. Новите регулации влизат в действие от 25 май тази година.

Принципите за цялост на Фейсбук не трябва да се бъркат с изискванията на компанията. Принципите са обещания да се подсигурява сигурността на вашите данни, да ви се покаже по какъв начин да ги управлявате и да се подобрят инструментите, които ползвате. Междувременно обучителните видео клипове на обществената мрежа ще повтарят информация, която към този момент е налична в портала Privacy Basics.

Фейсбук към момента се бори с разпространяването на дезинформация в своята секция „ Новини”, като последният ход в тази посока беше приоритизирането на изявленията от приятелите пред тези от медиите. В допълнение компанията ще разреши на своите два милиарда консуматори да дават оценка на новинарските източници съгласно тяхната надеждност.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР