Facebook изостави развитието на собствения си проект за дронове, които

...
Facebook изостави развитието на собствения си проект за дронове, които
Коментари Харесай

Facebook преустановява проект си Aquila

Facebook изостави развиването на личния си план за дронове, които да зареждат с интернет несвързани райони. Компанията възнамерява да продължи да работи в тази посока, само че дружно с разнообразни авиокосмически компании.

Най-голямата обществена мрежа в света работи върху плана си Aquila от 2014 година насам, като концепцията ѝ беше да употребява високопрофилни, задвижвани от слънчева сила дронове, с цел да обезпечи интернет съгласуваност в мъчно налични региони - в това число такива, наранени от естествени бедствия.



В свое изказване Фейсбук даже разгласи, че планът е постигнал забележителен прогрес както в дизайна на самите дронове, който се създава в профилирания център на компанията във Англия, по този начин и в усъвършенстването на технологията за свързване, нужна за ръководството на сходни системи, които действат на висока надморска височина. От компанията означиха също по този начин прогрес в регулаторната рамка във връзка с честотния набор и авиационната политика.

Въпреки това, във Фейсбук са решили вместо да надграждат постигнатото, да влязат в съдействие с водещи авиокосмически компании, които сега също влагат в сходни технологии, като в същото време продължат да работят с органите на авиационната промишленост и регулаторите за обезпечаване на радиочестотен набор за връзка с безпилотните апарати.

" Изключително вълнуващо е да забележим водещи компании в авиокосмическата промишленост да стартират да влагат в тази технология. Предвид това развиване, взехме решение да не проектираме повече наши лични дронове и да затворим оборудванията, които бяха построени по отношение на плана. В бъдеще ще продължим да работим с сътрудници като Airbus за развиването на всички технологии, нужни за действието на сходни системи ", оповестиха от компанията.

В допълнение към разработките на авиокосмическите колоси, съперниците на Фейсбук - Alphabet - също развиват подобен на Aquila план за обслужване на региони с незадоволителна съгласуваност, който се назовава Project Loon, само че още първоначално му компанията-майка на Гугъл отхвърля проектите за потребление на дронове.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР