Facebook е готов да пусне своя дигитален портфейл, обяви Дейвид

...
Коментари Харесай

Facebook е готов да пусне дигитален портфейл

Facebook е подготвен да пусне своя цифров портфейл, разгласи Дейвид Маркъс, изпълнителният шеф, който оглави процеса по въвеждане на цифровите валути в бизнеса на компанията. В записка от сряда той заяви, че Novi, портфейл с цифрова валута, който ще бъде интегриран в приложенията на Фейсбук, е " подготвен да излезе на пазара ".

Маркъс добави, че е обезпечил лицензи или регулаторни утвърждения в " съвсем всеки " щат на Съединени американски щати. Той изясни, че портфейлът ще предлага безвъзмездни заплащания от човек до човек както в страната, по този начин и в интернационален проект, описвайки Фейсбук като " подстрекател в платежната промишленост ".

Маркъс съобщи също, че Фейсбук ще може да предлага " по-евтини търговски заплащания " посредством Novi, като в същото време ще печели от търговски услуги, откакто към този момент е натрупал " значима потребителска база ". " След това можем да се разклоним и да предложим разнообразни други финансови услуги в партньорство с уважавани и добре контролирани сътрудници и да се разтеглим ", прибавя той.
Сериозни упоритости
Фейсбук отхвърли да даде повече детайлности по отношение на точния миг на начало на услугата, написа Financial Times. Не е ясно и кои валути ще може да се употребяват в портфейла, след известия, че групата се стреми да работи със постоянна криптовалута, друга от Diem - самодейност за цифрова валута, която също се управлява от Фейсбук. Маркъс, който оглавява подразделението за финансови услуги на Фейсбук, е един от основателите на Diem.

Проектът, разгласен през 2019 година, който в началото се стремеше да сътвори синтетична криптовалута, подкрепена от кошница с валути, е подсилен от 26 компании и организации с нестопанска цел, в това число Фейсбук. В резултат на опасенията от страна на регулаторите, че такава валута може да заплаши паричната непоклатимост и да улесни изпирането на пари, Diem фрапантно понижи визията си, с цел да се концентрира върху стартирането на единна постоянна валута, подкрепена едно към едно от $. Но постоянните валути също са изправени пред засилен регулаторен надзор, откакто общата стойност в обращение се усили повече от четири пъти тази година до 120 милиарда $.

През юли висши американски чиновници, в това число финансовият министър Джанет Йелън, обявиха, че чакат да издадат рекомендации през идващите месеци, и покачиха евентуалните опасности за потребителите, финансовата система и националната сигурност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР