Фабриката за сладолед във Варна затваря врати, съобщиха от компанията,

...
Фабриката за сладолед във Варна затваря врати, съобщиха от компанията,
Коментари Харесай

Фабриката за сладолед на Nestle във Варна спира работа

Фабриката за сладолед във Варна затваря порти, оповестиха от компанията, представени от БНР. Заводът е благосъстоятелност на швейцарската компания Nestle и английската R&R, които преди повече от две години сътвориха взаимното дружество Froneri, което е и пряк притежател.

72 души, които работят във фабриката, ще би трябвало да си намерят нова работа, като от компанията дават обещание " на всички наранени пакети с компенсации, които надвишават законовия най-малко ". От Froneri декларират още, че ще бъде препоръчана работа на заинтригуваните в други заводи в чужбина.

" Ние сме твърдо решени да продължим да работим и да се развиваме на българския пазар.Но, с цел да поддържаме растежа и да запазим конкурентоспособността си на локално ниво, би трябвало да преосмислим бъдещето на нашата фабрика във Варна ", споделят от компанията.

Във Froneri България ще продължат да работят към 90 души, които се занимават с продажби, маркетинг, доставки и финанси. " Компанията продължава да развива бизнеса си в България и ще продължи да влага в увеличение на потреблението на сладолед в България като водач на пазара ", се споделя още в известието.

Froneri е вторият по величина производител на сладолед в Европа и третият в света. С доходи от €2,5 милиарда (2017) и над 10 000 чиновници тя участва в над 20 страни в целия свят.

Nestle работи във Варна от 2006 година, когато швейцарската компания купи сладоледената фабрика, която има годишен потенциал 20 млн. литра и е водач на българския пазар с дял от към 40%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР