„Фабриката за фалшиви новини“, която се намира в редакцията на

...
„Фабриката за фалшиви новини“, която се намира в редакцията на
Коментари Харесай

Греда! Гошо Синдика пак пусна фабриката за фалшиви новини „Конкурент“ и гузно се покри

„ Фабриката за подправени вести “, която се намира в редакцията на врачанския вестник „ Конкурент “, пусна нова продукция на пазара, откри мониторингът на организация BulNews.bg. И този път заслугата за това е на към момента основния редактор на изданието Георги Александров, който обществото успешно назовава Гошо Синдика. Изтъканият от комплекси дребничък мъж гори от предпочитание да се потвърди като фактор в обществено-политическия живот във Враца, само че провокира единствено иронични усмивки в аудиторията.
Поредната подправена вест, пусната от фабриката „ Конкурент “, се отнасяше за личността на новия изпълнителен шеф на врачанската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Христо Ботев “. Преди към месец стана ясно, че досегашният началник Орлин Цветков е подал оставка и се чака на идващото общо заседание да бъде определен нов човек. Принципно това не е „ Новината на годината “, само че Гошо Синдика взема решение да се прави на осведомен и стартира настойчиво да постанова името на Красимир Пандев. Бил приказвал с два самостоятелни източника, информацията била желязна и други сходни тинтири-минтири. На 30 април, на сесия на общинския съвет, трябваше да бъде обявено публично новата кандидатура за поста, която да бъде гласувана. Гошо Синдика толкоз е бил сигурен в своята информация, че изпраща собствен човек в залата единствено да му удостовери името на Пандев, с цел да пусне материал в уеб страницата с комплексарското заглавие „ Конкурент “ отново позна: Красимир Пандев става шеф на врачанската болница “. Когато обаче получава позвъняване, че за поста е препоръчан Евгени Любенов, той едвам не получил инфаркт. Толкова е бил сплескан, че му трябваха близо 2 часа, с цел да пусне въпреки всичко вест от сесията и то много след всички останали медии. На самото общо заседание в болничното заведение се появи по-нисък от тревата, а след самото събитие пусна в уеб страницата на вестника заглавие „ Нова драма с болничното заведение във Враца “, в който в действителност става въпрос за рутинната промяна на шефовете.
Това е следващата титанична издънка на Гошо Синдика. Точно в такива случаи излиза наяве, че той и ръководената от него редакция работят по клюки и с непроверени източници. Да се сбърка един път е човешко, само че да се позволяват непрекъснато груби неточности в издание, което претендира да е стожер на същинската публицистика, е индикатор за равнището на самата медия. Обикновено синдиците са назначавани да закрият поверената им компания и в това отношение основният редактор Георги Александров се оправя чудесно.
Агенция BulNews.bg изчака два дни с вярата, че от „ Конкурент “ ще се извинят за подправената вест, обвързвана с новия шеф на МБАЛ „ Христо Ботев “, само че това не се случи. Водени от разбирането, че като водеща медия би трябвало да оповестяваме същинските вести на нашите читатели в страната и чужбина, ние с принуда сочим недъзите във врачанската публицистика. А и хубаво въпреки всичко притежателят Делян Пеевски и назначеният за шеф Димитър Николов от Горна Оряховица да са осведомени с същинската обстановка във вестника.
За страдание към момента на пазара има медии като „ Конкурент “, които с цената на всичко се пробват да оцелеят в бурното осведомително море. Тяхното корабче обаче май е с пробито дъно…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР