F1 най-вероятно ще се завърне в Република Южна Африка в

...
F1 най-вероятно ще се завърне в Република Южна Африка в
Коментари Харесай

F1 най-вероятно ще се върне в Република Южна Африка

F1 най-вероятно ще се завърне в Република Южна Африка в близко бъдеще. Очаква се конкуренцията още веднъж да се организира на пистата Киалами. Трасето край Йоханесбург е било хазаин на надпревари в интервала 1967 – 1985 година и по-късно през 1992 и 1993 година.

Добавянето на съревнование в Африка се обрисува като идващия главен приоритет за управлението на международния шампионат. F1 не е посещавала Киалами от сезон 1993, когато Ален Прост печели първата си победа с екипа на Уилямс.

Откакто американската компания Либърти Медия пое контрола върху шампионата, комбинация от типичен и нови надпревари получи непрекъснато наличие във Формула 1.

Примери за типичен съревнования са връщането на писти като Имола и Зандвоорт. Също по този начин са добавени две високоплатени надпревари в Катар (Лосаил) и Саудитска Арабия (Джеда), както и две блестящи американски надпревари в Маями и Лас Вегас.

В момента F1 е решила да разшири активността си в тези територии, изключително в Съединените щати. Следващият й фокус евентуално ще бъде обезпечаването на съревнование в Южна Африка на пистата Киалами. Това може да се случи не по-рано от 2024 година

Южноафриканското трасе ще би трябвало да получи статут на клас 1 на ФИА. Toва е належащо, с цел да се обезпечи преместването и да се приключи цялостният кръг за бившето място за Гран при. Преди няколко години трасето бе в извънредно окаяно положение.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР