F-16 е връстник с МиГ-29, но техните машини са модернизирани

...
F-16 е връстник с МиГ-29, но техните машини са модернизирани
Коментари Харесай

Първият български пилот, обучен в САЩ, говори за разликите между F-16 и МиГ-29

F-16 е връстник с МиГ-29, само че техните машини са осъвременени неведнъж, съумели са да ги поддържат в крайник с времето. От там идва главната разлика сред двата, все едно летиш на нов аероплан. Възможностите му за водача са доста по-добри, поради тези модернизации през които е минал самолетът. Основните разлики от руския са: изцяло нов радар с радикално друг способ на работна, напълно възобновена авионика, с която ние нямаме опит тук. Това споделя във видео репортаж капитан Александър Велинов, пред ArmymediaBg. Той е един най-перспективните млади водачи и се оказва измежду първите четирима българи, които отпътуват за Съединени американски щати, с цел да се образоват да летят на поръчаните от българската страна осем нови изтребители F-16 Block 70, за стойност над 2.1 милиарда лв..

Той акцентира и други разлики F-16 е с джойстик, който е в профил и ръководството е доста по-чувствително и по-прецизно, по-малко мощен от МиГ-29, с който ускорението действително е по-голямо. Радарът на самолета е с по-добри благоприятни условия, в сравнение с този, с който разполагаме и ракетите, които употребява, също са доста по-нови, добавя Велинов пред бТВ. Преди ден той се завърна в родината, откакто сполучливо приключи първичния курс на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.
България има намерение да купи още 8 самолета F-16 от Съединени американски щати, само че за в този момент няма конкретика по договорката, с изключение на, че американската страна е дала зелена светлина.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР